Natrag
22.4.2018 03:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

Povorka stigla do cilja, bez incidenata!

9.6.2012 @ 15:47 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Danas se u Splitu održava dugonajavljivani drugi poredu Gay pride. Povorka stiže na splitsku rivu na kojoj je predviđen prigodni program koji bi trebao završiti do 18 sati.

Krenuli su iz Strossmayerovog parka, popularnog Đardina, pa ulicom Kralja Tomislava, Marmontovom i Obalom hrvatskog narodnog preporoda. Helikopter nadlijeće sve kritične točke, a u osiguranju je angažirano čak 900 policija među kojima su i pripadnici specijalne policije. Dosad je privedeno 20 osoba iz različitih zakonskih osnova.

Na Rivi su postavljene barikade a, na snazi je posebna regulacija prometa. Riva je praktično  ispražnjena, kako bi se osigurala sigurnost povorke, u kojoj će uz europarlamentarce i ministre Milanovićeve Vlade biti i priličan broj novinara.

Povorka je nešto iza 15 sati stigla do cilja, a najvažnije je da je sve prošlo bez incidenata. Privedeno je ukupno 40 osoba, ali njihovo privođenje nema veze s ugrožavanjem sigurnosti sudionika povorke.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana