Županija

POVODOM DANA DRŽAVNOSTI U Konavlima položeni vijenci i zapaljene svijeće

POVODOM DANA DRŽAVNOSTI U Konavlima položeni vijenci i zapaljene svijeće

Povodom Dana državnosti predstavnici Općine Konavle položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika dr. Franju Tuđmanu u Cavtatu, kod spomenika Konavoska mati u Čilipima te kod spomenika generalu Janku Bobetku na Grudi.

Osim predstavnika Općine cvijeće su položila i izaslanstva stranaka HSS i SDP, a načelnik Božo Lasić uputio je čestitku čiji sadržaj prenosimo u cijelosti:

‘Prije 28 godina Hrvatski sabor donio je povijesnu odluku kojom je putanja ka slobodnoj, suverenoj i demokratskoj zemlji zacrtana u tokove naše povijesti. Izabrali smo slobodu pod svaku cijenu, a ta cijena bila je najviša. Mnogi naši sugrađani, civili i branitelji nisu dočekali vidjeti razvoj Hrvatske u ono što je danas – zemlja domoljublja, ponosa i tolerancije.

Nakon ratnih razaranja nismo dopustili da Konavle ostanu uništene. Pametnim upravljanjem, srcem i rukama izdigli smo naš dom u jednu od najprosperitetnijih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj i općinu koja je primjer drugima.

Svaki taj korak u usponu dugujemo onima koji su za taj san dali svoje živote, našim braniteljima i na tome smo im vječno zahvalni. Nikada to nećemo zaboraviti, a naša je dužnost da njihova žrtva bude usađena i u sjećanja generacija koje dolaze.’

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist