Aktualno

POVODOM 100. ROĐENDANA Veliki koncert KUD-a Jedinstvo na taraci Revelina

Koncertom KUD-a Jedinstvo iz Splita koji će se održati u nedjelju, 26. kolovoza s početkom u 20.30 sati, na taraci tvrđave Revelin, Splićani će na svečarski način ući u proslavu 100. godišnjice djelovanja koju slave sljedeće godine. Veliki je to jubilej za sve ljubitelje folklora u Splitu, a posebno članove KUD-a Jedinstvo.

– Predstavit ćemo se sa Splitskim plesovima i Farskim toncima, potom ćemo izvesti nadaleko poznato Vrličko kolo, plesove iz Like, Završno kolo iz Opere Ero s onoga svijeta i hercegovački Linđo, a kroz koncert koji traje oko uru i pol gledatelji će imati priliku vidjeti i Međimurske, Bunjevačke i Podravske plesove. Naravno, s ponosom ćemo predstaviti naš mandolinsko-tamburaški orkestar – rekla nam je Stafanija Buntić, član Umjetničkog savjeta naglasivši kako se članovi Jedinstva vesele nastupu u Dubrovniku i susretu s Linđovcima.
KUD Jedinstvo je utemeljeno 1919. Godine u Splitu i jedno je od najstarijih i najtrofejnijih kulturno-umjetničkih društava u Republici Hrvatskoj. Mogu se pohvaliti brojnim nagradama s međunarodnih festivala. Danas broje 400-tinjak članova, a u Dubrovnik će doći s pedesetak članova i predstavit će se sa ‘A’ sastavom, dakle svojom najboljom postavom.

– Čast nam je i zadovoljstvo ugostiti KUD Jedinstvo i organizirati njihov koncert u Dubrovniku i na taj način im među prvima čestitati 100. rođendan. Naravno, želja nam je da na koncert dođe što veći broj naših sugrađana i uživa u folkloru kojega će nam predstaviti. Također se veselimo uzvratnom koncertu kojega ćemo mi održati u Splitu tijekom rujna – rekao je Vlaho Kljunak, ravnatelj Linđa.

Dodajmo i kako će u slučaju kiše koncert biti održan u Linđovoj lađi u Lazaretima, te kako je ulaz na koncert besplatan.

Pročitajte još

RAVNATELJICA CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB RUŽICA MISIR Prijete nam svakodnevno. Ne odustajemo!

Leona Rašica

ATLANTSKA PLOVIDBA Usmjereni smo na pružanje pomoći ozlijeđenim pomorcima te obiteljima smrtno stradalih

Dulist

TRAGEDIJA U OREBIĆU Marušić:’Odgovornost je na roditeljima jer su dali maloljetniku ubojit motocikl’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija