Aktualno

Povlaštene karte studentima i bolesnicima

Povlaštene karte studentima i bolesnicima

Croatia Airlines ima interesa podržati subvencioniranje avionski karata za Dubrovčane na letovima za Zagreb i natrag.

Rekao je to direktor CA Krešimir Kučko na sastanku s gradonačelnikom Androm Vlahušićem, a prenosi Grad Dubrovnik. Vlahušić je, naime, direktoru predstavio prethodno iznesene stavove te istaknuo kako će Grad Dubrovnik u proračunu za 2013. godinu osigurati tri milijuna kuna za model subvencioniranja avionskih karata za Dubrovčane.

A CA upravo reorganizira letova za Dubrovnik. Tako bi se u novi model trebale uključiti i subvencionirane avionske karte koje bi primarno bile namijenjene studentima i bolesnicima čije troškove putovanja na liječenje u Zagreb ne pokriva HZZO, a red letenja bolje bi se prilagodio potrebama Dubrovčana.

Iz ove je pak vijesti, objavljene na službenim stranicama Grada, ostalo nejasno hoće li se subvencije odnositi samo na studente i bolesnike, ili kako je gradonačelnik prvotno obećavao na sve građane Dubrovnika.

Kako navode iz gradske uprave, nakon što se usuglase stavovi Grada Dubrovnika i Croatia Airlinesa, tražit će se podrška i Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Gradonačelnik Vlahušić također je pozdravio i turističke vikend aranžmane spajanja Dubrovnika zimi sa Zagrebom, u kojima je povratna karta za dvije osobe 800 kuna, te predložio da se isti proširi na četiri dana i u cijenu od 1500 kuna uključi se i noćenje u privatnom smještaju i kulturno-zabavni sadržaji Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist