Aktualno

POVJERENSTVO ZA MONITORING ‘Rad Carević Peković obilježava entuzijazam i angažiranost u pristupu’

POVJERENSTVO ZA MONITORING 'Rad Carević Peković obilježava entuzijazam i angažiranost u pristupu'

Članovi Povjerenstva za monitoring nad izradom Plana upravljanja zastićenom spomeničkom cjelinom grada Dubrovnika poslali su u subotu očitovanje o radu Zavoda za obnovu grada Dubrovnika na izradi Plana upravljanja za vrijeme trajanja mandata Ive Carević Peković.

Razlog slanja očitovanja su, kako kažu, razne insinuacije koje su se posljednjih par dana u medijima pojavile, i to o stručnosti, profesionalnosti, sposobnosti i kvaliteti rada dosadašnje voditeljice Zavoda za obnovu grada Dubrovnika Ive Carević Peković.

Tekst očitovanja prenosimo u cijelosti:

Zavod za obnovu Dubrovnika i njegova ravnateljica Iva Carević Peković bili su glavni koordinator svih aktivnosti Povjerenstva za monitoring nad izradom Plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom Grada Dubrovnika.

Ističe se nekoliko važnih postignuća Zavoda za obnovu Dubrovnika koji je inicirao i realizirao sve pripremne aktivnosti što prethode izradi Plana upravljanja. Najprije, ostvareno je poticajno radno ozračje kojim se stvorila sinergija s građanima u pronalaženju odgovora na pitanja usmjerena na obnovu povijesne jezgre Dubrovnika i unaprjeđenje života njegovih stanovnika.

Izrazito važna aktivnost Zavoda za obnovu Dubrovnika bila je u organizaciji i koordinaciji izrade svih baza podataka koje ukazuju svojstvenosti postojećeg stanja i potrebne su za izradu Plana upravljanja. Zatim, značajno je postignuće i organizacija međunarodne radionice s ciljem umrežavanja stručnjaka i razmjenom iskustava i postojećih praksi u izradi i provođenju Planova upravljanja zaštićenom povijesnom baštinom.

Na radionici su stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva, te predstavnici UNESCO-a, Ministarstva kulture, Grada Dubrovnika, i Zavoda za obnovu Dubrovnika razmatrali problematiku izrade i prijedlog koncepcije Plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom Grada Dubrovnika.

Nadalje, ističe i se doprinos pri koordinaciji aktivnosti kod pripreme nacrta prijedloga koncepcije Plana upravljanja što ga je usvojilo Gradsko vijeće grada Dubrovnika, a prihvaćanje kojega su uz pozitivne ocjene podržali predstavnici UNESCO-a.

Glavni koordinator i operativni provoditelj svih dosadašnjih aktivnosti u pripremi izrade Plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom Grada Dubrovnika bila je ravnateljica Iva Carević Peković.

Dosadašnji rad Ive Carević Peković obilježava entuzijazam i angažiranost u pristupu, a temeljem ostvarenih postignuća može se ocijeniti i izrazito uspješnim.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist