Grad

Povjerenica Medović odobrila 40 tisuća kuna za obnovu spaljene Vile Sunčanice

Povjerenica Medović odobrila 40 tisuća kuna za obnovu spaljene Vile Sunčanice

Povjerenica Vlade Republike Hrvatske za Grad Dubrovnik Nada Medović odobrila je obitelji Kalauz financijsku pomoć u iznosu od 40 tisuća kuna za sanaciju kuće u Ulici branitelja Dubrovnika, koja je velikim dijelom izgorila u požaru 22. veljače ove godine, javljaju u petak iz dubrovačke gradske uprave.
Iz Grada Dubrovnika napominju kako je zaključkom od 19. travnja odobrena isplata pomoći u iznosu od 40 tisuća kuna, a sredstva su osigurana Odlukom o privremenom financiranju.
Obitelji čiji je životni prostor u potpunosti uništen u požaru Povjerenica je prethodno odobrila privremeno korištenje gradskog stana u Ulici Andrije Hebranga.
Inače, od posljedica tog požara život je krajem veljače izgubila Ivila Kalauz (82). Bitku za život u splitskoj bolnici izgubila je nepunih tjedan dana nakon što su je gotovo nepokretnu vatrogasci izvukli iz kuće s opeklinama na gotovo 70 posto tijela i teškim ozljedama respiratornog sustava.
Požar u Vili Sunčanici podmetnula su dvojica mladića, 25-godišnjak i 21-godišnjak 22. veljače . Motiv je njihova ranija svađa s jednim od braće koji živi u “Vili Sunčanici”, inače kući dubrovačke obitelji Kalauz. On je jednog od mladića bio optužio za krađu predmeta iz kuće, a oni su nakon što su te večeri pili, krenuli u osvetu. Naišli su na otvoreni prozor, ušli i potpalili vatru u jednoj prostoriji.
Zbog počinjenog zločina koji je rezultirao i smrtnom posljedicom prijeti im kazna zatvora od tri do 15 godina zatvora.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist