Natrag
20.4.2019 10:30

facebook

twitter

google

rss

dulist

Povjerenica Medović odobrila 40 tisuća kuna za obnovu spaljene Vile Sunčanice

21.4.2017 @ 13:26 Dulist Grad

Podijelite:

Povjerenica Vlade Republike Hrvatske za Grad Dubrovnik Nada Medović odobrila je obitelji Kalauz financijsku pomoć u iznosu od 40 tisuća kuna za sanaciju kuće u Ulici branitelja Dubrovnika, koja je velikim dijelom izgorila u požaru 22. veljače ove godine, javljaju u petak iz dubrovačke gradske uprave.
Iz Grada Dubrovnika napominju kako je zaključkom od 19. travnja odobrena isplata pomoći u iznosu od 40 tisuća kuna, a sredstva su osigurana Odlukom o privremenom financiranju.
Obitelji čiji je životni prostor u potpunosti uništen u požaru Povjerenica je prethodno odobrila privremeno korištenje gradskog stana u Ulici Andrije Hebranga.
Inače, od posljedica tog požara život je krajem veljače izgubila Ivila Kalauz (82). Bitku za život u splitskoj bolnici izgubila je nepunih tjedan dana nakon što su je gotovo nepokretnu vatrogasci izvukli iz kuće s opeklinama na gotovo 70 posto tijela i teškim ozljedama respiratornog sustava.
Požar u Vili Sunčanici podmetnula su dvojica mladića, 25-godišnjak i 21-godišnjak 22. veljače . Motiv je njihova ranija svađa s jednim od braće koji živi u “Vili Sunčanici”, inače kući dubrovačke obitelji Kalauz. On je jednog od mladića bio optužio za krađu predmeta iz kuće, a oni su nakon što su te večeri pili, krenuli u osvetu. Naišli su na otvoreni prozor, ušli i potpalili vatru u jednoj prostoriji.
Zbog počinjenog zločina koji je rezultirao i smrtnom posljedicom prijeti im kazna zatvora od tri do 15 godina zatvora.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana