Aktualno

POVIJESNA JEZGRA Euronet sluša konzervatore, mijenja izgled bankomata

POVIJESNA JEZGRA Euronet sluša konzervatore, mijenja izgled bankomata

Bankomatska mreža Euronet Worldwide započela je s promjenom vanjskog izgleda svojih bankomata ugrađenih unutar povijesne jezgre Dubrovnika, a sve iz razloga kako bi se što bolje prilagodili kamenim pročeljima gradske arhitekture.

Promjene vanjskog izgleda bankomata odgovor su na posljednju komunalnu odluku Grada Dubrovnika te slijede konzervatorske smjernice Ministarstva kulture o izgledu i marketinškom označavanju bankomata u povijesnim gradskim središtima koja su ujedno i važne turističke zone i mjesta okupljanja turista.

-Iako su konzervatorske smjernice svojevrsna preporuka gradskim vlastima, Euronet će ih primijeniti na postojeće lokacije u središtu Dubrovnika, izražavajući na taj načinpunu podršku gradskim i državnim vlastima na ujednačavanju izgleda pročelja svih bankomata i očuvanju povijesne baštine – naglasili su iz Euroneta i dodali:

-Prilikom postavljanja svakog novog bankomata u svijetu pa tako i u Hrvatskoj, Euronet Worldwide poštuje aktualne državne i lokalne propise. Stoga pozdravljamo napore Ministarstva kulture i gradskih vlasti u Dubrovniku na ujednačavanjupravila za postavljanje bankomata jer će to zasigurno pridonijeti ljepšoj vizuri grada – rekao je Darko Guštin, direktor Euronet Worldwide za Hrvatsku.

Uz brigu o očuvanju povijesne jezgre Guštin naglašava i važnost podrške razvoju bankomatske mreže jer smatra da je to u zajedničkom interesu turista i građana Dubrovnika, odnosno svih onih koji od turizma u Dubrovniku žive tijekom cijele godine. Bankomatska mreža svima omogućuje pristup gotovom novcu u svakom trenutku.

-Interes za našom bankomatskom mrežom svake je godine sve veći jer se i dalje tijekom turističke sezone preferira plaćanje gotovinom. Euronet svojim bankomatima pokriva i područja koja suteže dostupnaili gdje uopće nema financijskih institucija, poput manjih, nenaseljenih otoka te ruralnih, slabo naseljenih mjesta na kopnu, potičući na taj način razvoj turizma i na takvim mjestima. Kroz naša istraživanja i analize doznajemo kako korisnici cijene upravo široku dostupnost naših bankomata zbog čega nam je cilji dalje pratiti turistički razvoj cijele Hrvatske. Nadamo se da će nam očekivana primjena konzervatorskih mišljenja i od strane drugih gradova i općina pomoći da nastavimo razvijati posaos jasnim i preciznim uputama – ističe  Guštin.

Pročitajte još

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist

Studentska ‘PEP konferencija’ ovog četvrtka i petka na Kampusu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist