Grad

Povijesna jezgra dobiva javni zahod s pet zvjezdica

Povijesna jezgra dobiva javni zahod s pet zvjezdica

Iako je Dubrovnik popularna turistička destinacija, koja iz godine u godinu obara rekorde u dolascima i noćenjim domaćih i stranih posjetitelja, jedna stvar nam itekako nedostaje. A to su javni zahodi, posebno na području oko povijesne jezgre, ali i u ostalim dijelovima grada poput Gruža, Lapada…

O ovom se pitanju raspravljalo i na Gradskom vijeću prije godinu dana, kad je gradonačelnik Mato Franković istaknuo kako se za javni zahod traži i adekvatna lokacija u povijesnoj jezgri. Ona je konačno i pronađena, a riječ je o prostoru bivšeg Exspress restorana.

-Uspjeli smo dogovoriti da nam država daruje prostor bivšeg Express restorana, koji je sada u derutnom stanju. U budućnosti planiramo taj prostor dugoročno iznajmiti Čistoći. Tamo nam je plan napraviti javni sanitarni objekt s pet zvjezdica koji je zaista potreban u povijesnoj jezgri. Bio bi dostupan invalidima, ali i opremljen potrebnim rekvizitima za majke s malom djecom – izajvio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković za duList početkom veljače.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist