Grad

Povijesna jezgra dobiva javni zahod s pet zvjezdica

Iako je Dubrovnik popularna turistička destinacija, koja iz godine u godinu obara rekorde u dolascima i noćenjim domaćih i stranih posjetitelja, jedna stvar nam itekako nedostaje. A to su javni zahodi, posebno na području oko povijesne jezgre, ali i u ostalim dijelovima grada poput Gruža, Lapada…

O ovom se pitanju raspravljalo i na Gradskom vijeću prije godinu dana, kad je gradonačelnik Mato Franković istaknuo kako se za javni zahod traži i adekvatna lokacija u povijesnoj jezgri. Ona je konačno i pronađena, a riječ je o prostoru bivšeg Exspress restorana.

-Uspjeli smo dogovoriti da nam država daruje prostor bivšeg Express restorana, koji je sada u derutnom stanju. U budućnosti planiramo taj prostor dugoročno iznajmiti Čistoći. Tamo nam je plan napraviti javni sanitarni objekt s pet zvjezdica koji je zaista potreban u povijesnoj jezgri. Bio bi dostupan invalidima, ali i opremljen potrebnim rekvizitima za majke s malom djecom – izajvio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković za duList početkom veljače.

Pročitajte još

Obnovljen sportski teren na Gorici svetog Vlaha

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ovako će izgledati Sanitatova garaža s 400 mjesta u Starčevićevoj ulici

Dulist