Hrvatska

Povećava se boravišna pristojba za dvije kune

Ministar turizma Darko Lorencin najavio je danas da bi se u iduća dva tjedna mogla donijeti odluka o povećanju boravišne pristojbe od dvije kune od 2015. godine.
– Sada je iznos boravišne pristojbe po danu najveći mogući sedam kuna i razmatramo mogućnost povećanja za maksimalno dvije kune, to jest do devet kuna. Ali to bi povećenje bilo u fazama jer nam sav novac nije odmah potreban već ćemo to postupno raditi – rekao je Lorencin u Radmanovim mlinicama u blizini Omiša, gdje je sudjelovao u vježbama Hrvatske gorske službe spašavanja kojima se predstavljaju mogućnosti Hrvatske u razvoju pustolovnog turizma na stijenama, kanjonima i divljim vodama.

Objasnio je kako je provjerom iznosa boravišne pristojbe koju turisti plaćaju u drugim mediteranskim zemljama utvrđeno da su u tim zemljama te pristojbe “znatno veće” no u Hrvatskoj.

– U Hrvatskoj ta cijena nije korigirana 15 godina, a s druge strane ‘podižemo’ destinacijski menadžment, za što nam je potreban novac – kazao je Lorencin.

Ističe i kako je boravišnu pristojbu potrebno povećati za konkretne stvari te da će se od nje poticati razne manifestacije kako bi se povećala atraktivnost turističkih odredišta.

izvor: SEEbiz.eu

Pročitajte još

Hrvatski vanjski dug najmanji u zadnjih 12 godina

Dulist

PANDEMIJA KORONAVIRUSA Tržište nekretnina zamrznuto u vremenu

Dulist

Osiguran i katamaran za povratak hrvatskih državljana iz Ancone

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija