Aktualno

POTVRĐENO Dnevne parking karte odlaze u povijest!

POTVRĐENO Dnevne parking karte odlaze u povijest!

Dobra vijest za sve vozače stiže iz Ministarstva gospodarstva! Uskoro kreće inspekcijski nadzor gradova koji prodaju dnevne karte vozačima čim prekorače vrijeme parkiranja. Ovo je ujedno i apel svima onima koji dožive ovakvu neugodnost, da čim prije obavijeste Ministarstvo kako bi inspektori mogli krenuti u akciju. Prvi na udaru trebao bi biti Zagreb.

Prema pisanju nekih medija, iz Ministarstva gospodarstva ovaj su potez obrazložili time kako se ne može za samo nekoliko minuta prekoračenja vremena parkiranja, naplatiti iznos dnevne karte. Njihov stav je da se mora naplatiti samo prekoračeno vrijeme.

Akciju su pozdravili i iz Udruge za zaštitu potrošača. Kažu kako je bilo vrijeme da država reagira i napravi nešto po ovom pitanju, s obzirom da je ovakva naplata parkinga čista pljačka i nasilje nad građanima.

Ovakvom odlukom Ministarstva, potvrdile su se riječi dubrovačkog odvjetnika Ivice Bana koji Dubrovčane zastupa u sporovima protiv Sanitata zbog naplate parkinga. Ban naime, odavno upozorava kako je naplata tzv. dnevnih parkirališnih karata bezobrazna pljačka građana i grubo izigravanjeUstava i zakona.

Podsjetimo, nekoliko Dubrovčana uspjelo je na prvostupanjskom sudu dokazati kako su ovakve naplate parkinga od strane Sanitata nezakonite. Međutim, odluke Općinskog suda Županijski je sud poništio.

Općinski sud koji je bio presudio u korist Dubrovčana, odluku je obrazložio time da korisnik usluge parkiranjem pristaje koristiti uslugu, ali ne i izričitu namjeru u pogledu trajanja korištenja usluge, odnosno da ne pristaje na ponudu Sanitata da koristi uslugu u dnevnom trajanju.

 

Pročitajte još

KAKAV JE BOOKING? Dobro je! Predsezona bolja od prošle

Andrea Falkoni Račić

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

Dulist

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist