Politika

POTREBICA OŠTRO VUČKOVIĆ MATIĆ Pali ste s Marsa! Ne skupljajte političke poene na sportu o kojem ne znate ništa

POTREBICA OŠTRO VUČKOVIĆ MATIĆ Pali ste s Marsa! Ne skupljajte političke poene na sportu o kojem ne znate ništa

Vijećnica HNS-a Marina Vučković Matić izjavila je kako je iz Strategije sporta ostvareno jedino ono što je bilo zacrtano za VK Neptun. Izazvala je time žestoku reakciju predsjednika kluba i Gradskog vijeć Marka Potrebice.

-Jedina fantazija ovdje ste vi. Pali ste s Marsa. Vjerojatno ste na nekoj listi, ja nisam. Ne da VK Neptun nije napravljen, čekao sam da dođemo zadnji na red, a mi i dalje plutamo, a imamo 100 djece i pet reprezentativaca. Kuna nije uložena u klub. Napravljeno je Gospino polje, JK Orsan, judo dvorana, radi se Stadion…, a Neptun je ostao zadnji i kad je trebao doći na red, nestalo je para. Čekamo neka bolja vremena, a 100 godina smo stari. O sportu očito ne znate ništa, hvatajte političke poene na drugim temama, a ne na sportu – rekao joj je Potrebica.

-Sve ostalo čeka. Nema to veze s koronavirusom, tu je riječ o projektima koji su trebali biti gotovi prije krize. Riječ je o fantazijama. Čemu osnivanje povjerenstva kad grad ima toliko zaposlenih – govorila je Vučković Matić.

-Nemojte mi imputirati da sam iskoristio svoj položaj da bih uložio u Neptun. Da jesam, bio bih sretan – rekao je Potrebica.

-Hangar je sramota bivše gradske uprave, ali i ove – rekao je Miho Obradović (HNS), kojega je Potrebica pozvao da s Marinom Vučković Matić dođe i vidi stanje u ovom klubu.

U nastavku rasprave Vučković Matić pozivala se na intervju nadležnog pročelnika iz našeg tjednika u kojem se spominju radovi na hangaru, na što joj je Marko Potrebica rekao kako je tu riječ o hangaru Jedrličarskog kluba Orsan, a ne VK Neptun! Uz to, stalno je pitala zašto se retrogradno osniva povjerenstvo za razdoblje od 2018. do 2028. godine, na što joj je pročelnik Dživo Brčić objasnio kako dokument nosi takav naziv: ‘Strategija razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku 2018 – 2028.’. Iako je usvojen prošle godine, on se počeo izrađivati 2018. godine te je iz tog razloga ta godina u nazivu dokumenta.

-Bivša gradska uprava ne samo da nije uložila kunu u sport i sportsku infrastrukturu već ju je i unazadila. Vi ste učinili nešto, ali smo i dalje najgori grad u široj regiji po ovom pitanju te očekujem veliki napredak – smatra Maro Kristić.

 

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist