Aktualno

POTREBICA ODGOVORIO RAGUŽU Studenti s Elafita bit će primljeni u dom po nesubvencioniranoj cijeni

POTREBICA ODGOVORIO RAGUŽU Studenti s Elafita bit će primljeni u dom po nesubvencioniranoj cijeni

Onaj osjećaj kada sada na kraju puta javljaju partneri sa nepotpunim informacijama – napisao je Marko Potrebica, ravnatelj Studentskog centra na svom Facebook profilu, u očitovanju na traženje predsjednika DUSTRA-e Željka Raguža. Raguž ga je, naime, objavom na društvenim mrežama zamolio da se i studentima s Elafita omogući smještaj u Studentskom domu.
-Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje donijelo je resorno Ministarstvo za cijelu Republiku Hrvatsku prije početka gradnje našeg doma, a prilikom izmjena istog predložit ću izmjenu ovoga članka. Početkom kolovoza kontaktirali su me predsjednici mjesnih odbora sa Šipana Ivica Katić i Zvonimir Koporčić s ovim problemom te sam im rekao da će studenti sa Šipana biti primljeni u dom Odlukom ravnatelja prema nesubvencioniranoj cijeni (200 kn je subvencija Ministarstva). Neki studenti su mi se već javili i ostvarili pravo na smještaj u slijedećoj akademskoj godini. Ako postoji još studenata s prebivalištem na našim otocima neka se slobodno jave u Studentski centar. Kriterij za smještaj u studentski dom je utvrđen prema granici razine prava za prehranu – napisao je Potrebica.

Na kraju je uputio Ragužu i prijateljski savjet: ‘P.S. prijateljski savjet prije objave nazvati na mobitel i provjeriti! Znam da su kolege iz DUSTRE željeli sve najbolje za naše studente. Hvala im na podršci prilikom izgradnje doma.’

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist