Politika

Potrebica: Idemo na Ustavni sud, sprega Milanović-Bauk-Vlahušić neće proći!

Predstojnik Ureda državne uprave Dubrovačko-neretvanske županije Baldo Pušić je temeljem nadzora općih akata sukladno zakonu, donio odluku da jedna od 30 izmjena, odnosno jedan od 20 članaka koji je nedavno mijenjan u Statutu Grada Dubrovnika, izmijenjen protivno zakonu rekao je na konferenciji za novinare gradski vijećnik HDZ-a Marko Potrebica, dodavši kako će se protiv takvog ‘političkog rješenja’ boriti na Ustavnom sudu.
-Riječ je o članku 6. izmjena koji govori o članku 31. dodatnog stavka 4. o osnivaču – rekao je Potrebica.
Podsjetimo, Gradsko vijeće na jednoj od nedavnih sjednica definiralo je Statutom da ovlasti osnivača gdje to nije posebno propisano zakonom vrši Gradsko vijeće, čime su digli dio ovlasti iz ruka Vlahušića.
-Mi te izmjene nećemo povući, nego ćemo pokrenuti postupak dokazivanja da smo u pravu pred Ustavnim sudom. Tu je riječ o sprezi Vlade, odnosno SDP-ovog ministra Arsena Bauka na Ured državne uprave u Dubrovniku kako bi se išlo na ruku gradonačelniku Andru Vlahušiću – rekao je Potrebica.
-Premijer Milanović je podigao ljestvicu toliko visoko da se svi pa i pijani ministri u prometu, kao i osuđeni kriminalci provlače ispod ljestvice s njegovom potporom pa me ne čudi jedno ovakvo političko rješenje – rekao je Potrebica te dodao kako će postupak pred Ustavnim sudom pokrenuti kad dobiju rješenje Ureda Državne uprave.
-Obrazloženje koje smo dobili po nama nije dobro. Baldo Pušić kaže kako smo u koliziji s člankom 48. Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi, odnosno da gradonačelnik ima pravo imenovanja ako nije posebnim zakonom određeno drugačije – rekao je Potrebica te dodao kako se zapravo osporava da je u ovom slučaju posebni zakon onaj o sprječavanju sukoba interesa.
-To mora biti posebni zakon jer korupcija na javnim funkcijama mora prestati – rekao je Potrebica te dodao kako je kao rezultat i ovakvih procesa, odnosno rješenja i odluka hrvatska Vlada zauzela 6. mjesto na ljestvici najneuspješnijih u svijetu.
-Pitam se zašto državna uprava nije poništila tri nezakonita rješenja iz prethodnog saziva, Odluku o autotaksi prijevozu, Odluku o zaustavljanju autobusa na Pilama, te unutrašnji ustroj gradske uprave – zaključio je ovaj gradski vijećnik.

Pročitajte još

RAGUŽ OŠTRO KRITIZIRA HTZ ‘Zemlja za dobar sprovod’

Dulist

REZULTATI CRODEMOSKOPA Kome raste, a kome pada popularnost?

Dulist

Šuica dobila podršku odbora EU parlamenta, čestitao joj Plenković

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija