Crna kronika

POTRAGA I DALJE TRAJE ‘Ne znamo koliko će helikopter moći ostati u zraku. Vjetar sve otežava’

POTRAGA I DALJE TRAJE 'Ne znamo koliko će helikopter moći ostati u zraku. Vjetar sve otežava'

Kako je i najavljeno, helikopter Ministarstva unutarnjih poslova ponovno se uključio u potragu oko 9.15 sati za trećim nestalim radnikom Hidorelektrane Plat.

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević u izjavi za DuList istaknuo je kako su održali koordinacijski sastanak kako bi se ljudi usmjerili i dali im svoju zadaću.

-Vjetar je zaista velik. Ne znam koliko će moći ostati u zraku, ukoliko se vjetar ne smiri. Zajedno s posadom i osmatračima pretražuju akvatorij. Na tom istom dijelu je i brod obalne straže Omiš. Zavisi o moru i vjetru, prebacit će se do Mrkana i Bobare i ronioci kako bi izvršili zaron i preron toga područja. GSS sa svojim ljudima u kajacima, ukoliko opet more dozvoli, također će se tamo prebaciti tamo kako bi mogli prići što bliže obali i izvršiti pregled jer je zbog strmine nemoguće tim dijelom hodati – rekao je Pavličević i dodao kako ostali dio više desetaka policijskih službenika, vatrogasaca, djelatnici iz Hidrolektrane, građani su već na terenu. Po pitanju samostalnog organiziranja građana i pretrage brodicama, Pavličević ponavlja kako je svaka pomoć dobro došla.

-No ne znam koliko je to zaista moguće, posebno s malim barkama izaći na ovakvo more. Ne možemo to uskratiti, odradit ćemo svoj dio posla, no ne možemo koordinirati sve mještane – rekao je Pavličević.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist

[VIDEO] Pogledajte trenutke požara na Postiri. Sreća da nitko nije stradao

Dulist