Hrvatska

Potpuni kaos u knjigama, DUUDI-ju nedostaju milijarde kuna

Kupari

Državna revizija prvi je put pročešljala poslovanje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) i naišla na mnoge nepravilnosti. Kaotično stanje u vođenju evidencija o imovini, preplaćene intelektualne usluge, nesavjesno upravljanje nekretninama, neprovođenje postupaka javne nabave samo su neki od grijeha zbog kojih je resor kojim ravna Mladen Pejnović, provjereni kadar premijera Zorana Milanovića, dobio negativno mišljenje revizora, piše tportal.hr

Teško je i pobrojati sve nepravilnosti koje je revizija našla u Pejnovićevu resoru budući da nijedan segment poslovanja ne funkcionira onako kako bi trebalo.

Totalni kaos u evidencijama

Stvaranje jedinstvena popisa državne imovine i unapređenje upravljanja bili su glavni ciljevi ureda osnovanog na početku mandata Milanovićeve vlade. Nakon dugotrajnih porođajnih muka početkom 2014. objavljen je registar u kojem su popisane državne nekretnine te dionice i udjeli u trgovačkim društvima. Međutim, nalaz revizije pokazao je da je taj registar nepotpun, a podaci potpuno nepouzdani.

Članak u cjelosti pročitajte OVDJE.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist