Županija

POTPISANI UGOVORI Korčula postaje prvi otočni studentski grad u Hrvatskoj!

POTPISANI UGOVORI Korčula postaje prvi otočni studentski grad u Hrvatskoj!

Sporazum o poslovnoj suradnji između Grada Korčule i Sveučilišta u Dubrovniku potpisan je ovog četvrtka u Korčuli. Sporazum je potpisao gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris i rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum. Ovim potpisivanjem Korčula postaje dislocirana lokacija za izvođenje preddiplomskog sveučilišnog studija Nautika, Brodostrojarstvo i Poslovna ekonomija, smjer Turizam.

Ovim sporazumom o poslovnoj suradnji Grad Korčula postaje produžena ruka te ispostava Sveučilišta u Dubrovniku što je u skladu s razvojnom strategijom Grada Korčule te se izvanredno uklapa i u Županijsku razvojnu strategiju 2016-2020. za postizanje više razine obrazovanja na otocima, educirajući otočane, ali i sve ostalo zainteresirano stanovništvo u komplementarnim studijima s lokalitetom. Nautika, Brodostrojarstvo i Poslovna ekonomija smjer Turizam komplementarni su razvojnoj strategiji čime će Grad Korčula učiniti značajan iskorak prema visokoškolskom obrazovanju uvodeći stepenicu na putu prema kompletnom fakultetskom obrazovanju.

Grad Korčula će ostati zapisan u povijesti kao prvi otok na kojem će se izvoditi akreditiran program etabliranog hrvatskog Sveučilišta, Sveučilišta u Dubrovniku.

Administrativna, stručna te financijska pomoć Sveučilišta u Dubrovniku će Gradu Korčuli olakšati protokolarne te organizacijske procedure oko samog pokretanja studija, a iz Grada garantiraju da će za održavanje studija primarni prostor na gradskom bazenu zamijeniti prostorima iz idejnog rješenja u ‘Staroj školi na Dominču’ po ishodovanju potrebne dokumentacije i izvođenju adaptacijskih radova.

Grad Korčula realizacijom ove suradnje sa Sveučilištem u Dubrovniku postaje prvi otočni studentski grad u Republici Hrvatskoj. Ulaganjem u obrazovanje, održivi razvoj, komplementarne studije s razvojnom strategijom županije, edukacijom radno sposobnog kadra Grad Korčula galopira u prosperitetnu budućnost.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist