Županija

POTPISANI UGOVORI 331 tisuća kuna udrugama koje skrbe o starijim osobama i djeci s cerebralnom paralizom

POTPISANI UGOVORI 331 tisuća kuna udrugama koje skrbe o starijim osobama i djeci s cerebralnom paralizom

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u ponedjeljak ugovore o financiranju programa ”Pomoć u kući starijim osobama na području DNŽ” i ”Dnevni boravak za djecu s cerebralnom paralizom – Skalin po skalin”. Ukupan iznos vrijednosti svih ugovora je 331 tisuća kuna, a potpisivanju su nazočile i zamjenica župana Žaklina Marević i pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

Ugovori su potpisani s udrugom ”Dobra” iz Metkovića, udrugom ”Otac Ante Gabrić” iz Metkovića, udrugom ”Blage ruke” iz Dubrovačkog primorja, udrugom ”Dnevni boravak, pomoć i njega u kući za starije i nemoćne osobe” iz Ploča, udrugom ”Val” s Lastova te udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom ”Dva skalina”.

Župan Dobroslavić ovom prilikom je istaknuo kako je Dubrovačko-neretvanska županija izdvojila sredstva u proračunu svjesna važnosti rada koje ove udruge obavljaju.

-Ne mogu se svi pojedinačni slučajevi pokriti institucionalno i zato je vaša uloga presudna. Želim naglasiti i kako je posao koji ste napravili tijekom ove pandemije koronavirusom bio od velike važnosti i s veseljem danas potpisujemo ove ugovore – rekao je župan Dobroslavić.

Potpisinice i potpisnik ugovora su se zahvalili Dubrovačko-neretvanskoj županiji što su i ove godine prepoznali njihov trud i doprinos.

Slavenka Mušan ispred udruge ”Dnevni boravak, pomoć i njega u kući za starije i nemoćne osobe” istaknula je kako dodjela ovih sredstava pokazuje kako je važno imati razvijenu svijest o potrebi brige za starije osobe.

-Naše udruge su vrijedne za korisnike, a Dubrovačko-neretvanska županija na čelu sa županom Dobroslavićem to prepoznaje – rekla je Mušan.

Predsjednica udruge ”Otac Ante Gabrić” Vilma Martić istaknula je kako bi bez ovih sredstava došlo u pitanje funkcioniranje udruga.

Tajnica ”Dva skalina” Anita Šetka kazale kako je kako su zbog pandemije koronavirusa gotovo potpuno zaustavljene privatne donacije zbog čega su ova sredstva još značajnija.

-Ovo su nam trenutno jedina sigurna sredstva i želim zahvaliti Županiji na tome – rekla je Šetka.

Predsjednica udruge ”Val” Annette Mufić Trojković rekla je kako su ova sredstva o izrazite važnosti, a zahvalila je Dubrovačko-neretvanskoj županiji i županu Dobroslaviću što se i inače brinu za Lastovo kao i na ostvarivanju nove brzobrodske linije Lastovo – Korčula – Dubrovnik.

Predsjednica udruge ”Dobra” Simona Pavlović također je istaknula kako je posebno u ovo vrijeme krize važno da mogu računati na sredstva koje im osigurava Županija, jednako kao što korisnici udruge računaju na njihov rad.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist