Županija

POTPISAN UGOVOR Župa za produženi boravak godišnje izdvaja pola milijuna kuna

POTPISAN UGOVOR Župa za produženi boravak godišnje izdvaja pola milijuna kuna

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli s ravnateljem OŠ Župa dubrovačka Antonom Jurkićem i županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem potpisao je Ugovor o sufinanciranju projekta produženog boravka.
Osnovna škola Župa dubrovačka i ove godine ima 123 prvašića raspoređenih u pet razrednih odjeljenja u zgradi stare škole na Kantulama, a rastom broja učenika rastu i potrebe za produženim boravkom. OŠ Župa dubrovačka jedna je od škola s najvećim brojem djece, a kako bi se zadržao jednosmjenski rad paralelno se koriste nova i stara zgrada škole. Početkom nove školske godine osposobljen je još jedan prostor unutar stare župske osnovne škole. Riječ je o prostoru kojeg je koristio KUD Marko Marojica, a koji je za potrebe prenamijenjen u blagovaonu za produženi boravak. Prošle godine rekonstruiran je i prilagođen u učionicu i stan unutar škole koji je koristila obitelj nekadašnjeg djelatnika.
Općina Župa dubrovačka na godišnjoj je razini za održavanje nastave produženog boravka prvih i drugih razreda nastavila izdvajati gotovo 500.000,00 kuna, a sve u svrhu kvalitetnog provođenja nastave i održavanja pedagoškog standarda, navode iz Općine Župa dubrovačka.
Za učenike u osnovnoj školi ove godine osigurani su besplatni udžbenici. Sredstva za nabavu obveznih udžbenika, sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu, osiguralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a sredstva za obrazovne materijale, kao što su radne bilježnice osigurala je Dubrovačko neretvanska županija kao osnivač naše škole.
Općina Župa dubrovačka već po tradiciji, ovogodišnjim prvašima osigurala je prigodne poklon pakete za održavanje nastave likovnog odgoja od 1. do 4. razreda.
-Općina Župa dubrovačka, kao jedinica lokalne samouprave, sukladno Odluci o socijalnoj skrbi usvojenoj od Općinskog vijeća osigurava sredstava za potporu obiteljima na području Općine Župa dubrovačka, a za kupnju školskog pribora i opreme za školarce djeci koja su redovno upisana u školsku godinu. Općina Župa dubrovačka će i ove godine isplatit potporu za svako dijete koje se redovno školuje, a koje dolaze iz obitelji s područja Općine Župa dubrovačka čiji iznos ukupnih mjesečnih primanja ne prelazi 2.000,00 kuna po članu obitelji. Potpore obiteljima iznose 300,00 kuna po djetetu za osnovno obrazovanje od 1. do 4. razreda, 400,00 kuna po djetetu za osnovno obrazovanje od 5. do 8. razreda i 1.100,00 kuna po djetetu za srednjoškolsko obrazovanje. Iz proračunskih sredstava i ove godine izdvojena su sredstva za djelovanje Školskog Športskog kluba Brenum kao i za školske projekte učenika i nastavnika naše škole – navode iz Općine.

Pročitajte još

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist

Bliže se kraju radovi na cavtatskoj rivi

Dulist