Grad

Potpisan ugovor za rekonstrukciju Hotela Stadion, Dubrovnik dobiva i prvi Muzej vaterpola

Potpisan ugovor za rekonstrukciju Hotela Stadion, Dubrovnik dobiva i prvi Muzej vaterpola

Ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije ex-hotela Stadion između Grada Dubrovnika kao naručitelja i tvrtke Texo Molior d.o.o. kao izvođača radova potpisali su ovog petka gradonačelnik Mato Franković i Antonio Deranja ispred izvođača radova.

-Investicija je vrijedna 18,3 milijuna kuna s PDV-om, a ugovorni definirani rok završetka radova je 15 mjeseci od dana uvođenja u posao. Ova zgrada posljednjih 30 godina izgleda kao ruglo usred Grada. Vjerujem da ćemo nakon radova dobiti zgradu koja će biti reprezent vaterpola i plivanja u Dubrovniku. Nakon obnove zgrade Dubrovnik će prvi put dobiti svoj Muzej vaterpola. Rekonstrukcija zgrade gradskog bazena uključuje uređenje unutarnjih i vanjskih prostora, unutarnji su sadržaji podijeljeni u dvije zone, prostori hostela dovest će se u visoku izvedbu i koristit će ih JU Športski objekti Dubrovnik. Polivalentni prostori bit će smješteni u prostorijama VK Juga kao i prostori Plivačkog kluba Jug i udruga – rekao je gradonačelnik Franković dodavši kako Grad Dubrovnik nastavlja s ulaganjima u sportsku infrastrukturu, a da se sve to ne bi dogodilo da se nisu riješili odnosi s Excelsa nekretninama.

-Sve ono što ćemo naplatiti od žičare uložit će se u sportsku infrastrukturu. Vjerujem da će i obitelj Lukšić biti zadovoljna kada vidi gdje smo uložili te novce – istaknuo je Franković.

Antonio Deranja ispred Texo Moliora zahvalio je Gradu na ukazanom povjerenju te rekao kako vjeruje da će ovi radovi promijeniti vizuru Grada Dubrovnik te da će bazen postati jedan novi centar u tom dijelu grada.

Na novinarski upit o tome hoće li se obnoviti cijeli bazen i prostor ispred i oko njega gradonačelnik je Frankvoić odgovorio da školjka bazena nije tako davno izrađena, da je prošlo deset godina otkako je bazen natrkiven te postrojenje rekonstruirano.

-Problem je, nažalost, bazen za zagrijavanje koji se nalazi na etaži više, a trebao bi biti pored bazena. Sve je to napravljeno prije deset godina i sada bi bilo nezgodno rušiti nešto u što je Grad uložio. Ugrađuje se i lift za osobe s invaliditetom. Prije nekoliko smo mjeseci osigurali i mogućnost dizanja veće temperature u tom bazenu- rekao je gradonačelnik te se nadovezao na parking ispred bazena kojeg po završetku radova tamo više neće biti, već će se napraviti trg.

-Ima dovoljno parking mjesta, kod zgrade Atlantske plovidbe, dio na ulici, a radimo i veliku garažu u neposrednoj blizini bazena pa će se tako riješiti veliki broj parkirnih mjesta – dodao je Franković.

Ravnatelj Javne ustanove Športski objekti Dubrovnik Lukša Klaić istaknuo je kako mu je drago što se Gradska uprava odučila na uređenje bazena.

-To će jako puno značiti svim korisnicima bazena jer smo do sada imali problema zbog neurednosti tog prostora počevši od prokišnjavanja i hladnog vjetra. Što se tiče odigravanja utakmica, imat ćemo koordinacijske sastanke s izvođačem radova i tako ćemo izaći jedni drugima u susret. Vjerujem da će svi sportaši moći bez smetnje odrađivati svoje trenažne procese i službene utakmice – zaključio je Klaić.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist