Županija

POTPISAN UGOVOR Za novu operativnu rivu na Korčuli osigurano 950 tisuća kuna

Ugovor vrijedan 950 tisuća kuna, a koji se tiče sufinanciranja izgradnje nove operativne rive uz trajektni pristan Dominče – otok Korčula potpisan je danas u palači Ranjina. Potpisali su ga župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Vedran Leleković.

Vrijednost ovog Ugovora dio je ukupnih sredstava u iznosu od 10 milijuna kuna koliko vrijedi izgradnja nove operativne rive uz trajektni pristan Dominče, financiranu, osim Županije, sredstvima Županijske lučke uprave Korčula te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Županija je inače putem četiri lučke uprave kojima je osnivač, nadležna nad 81. lučkim područjem luka otvorenih za javni promet županijskog i lokalnog značaja u kojima se kontinuirano provode radnje na održavanju, zaštiti i daljnjem razvoju.

Prostornim planovima, strategijama povezivanja te utvrđenim ciljevima u poboljšanju povezivanja otoka na području Županije s kopnom te ova sredstva dodijeljena Županijskoj lučkoj upravi Korčula predstavljaju daljni napredak u otočkoj infrastruturi, na čemu će Županija i dalje raditi.
Početak radova na ovom projektu očekuju se uskoro.

Pročitajte još

Župan izrazio sućut obiteljima stradalih pomoraca

Dulist

S VELIKIM ISKUSTVOM Anamarija Kusalo nova je direktorica TZ Župa dubrovačka

Dulist

NA PRIJEMU KOD ŽUPANA Ibrica Jusić: ‘Struka me nakon 55 godina karijere konačno čula’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija