Županija

POTPISAN UGOVOR Za novu operativnu rivu na Korčuli osigurano 950 tisuća kuna

Ugovor vrijedan 950 tisuća kuna, a koji se tiče sufinanciranja izgradnje nove operativne rive uz trajektni pristan Dominče – otok Korčula potpisan je danas u palači Ranjina. Potpisali su ga župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Vedran Leleković.

Vrijednost ovog Ugovora dio je ukupnih sredstava u iznosu od 10 milijuna kuna koliko vrijedi izgradnja nove operativne rive uz trajektni pristan Dominče, financiranu, osim Županije, sredstvima Županijske lučke uprave Korčula te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Županija je inače putem četiri lučke uprave kojima je osnivač, nadležna nad 81. lučkim područjem luka otvorenih za javni promet županijskog i lokalnog značaja u kojima se kontinuirano provode radnje na održavanju, zaštiti i daljnjem razvoju.

Prostornim planovima, strategijama povezivanja te utvrđenim ciljevima u poboljšanju povezivanja otoka na području Županije s kopnom te ova sredstva dodijeljena Županijskoj lučkoj upravi Korčula predstavljaju daljni napredak u otočkoj infrastruturi, na čemu će Županija i dalje raditi.
Početak radova na ovom projektu očekuju se uskoro.

Pročitajte još

Ove godine berba mandarina uz epidemiološke preporuke

Dulist

Lasić zbog ‘selektivnog’ prolaska prijava traži poništavanje natječaja za energetske obnove kuća!

Dulist

Berba mandarina počinje 20. rujna uz epidemiološke mjere

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija