Natrag
21.3.2019 13:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

Potpisan ugovor za “Biser Samarre”

19.12.2011 @ 16:20 Andrea Falkoni Račić Aktualno
5;5

Podijelite:

Dubrovačka tvrtka Trames potpisala je danas ugovor o investiciji teškoj 200 milijuna dolara. Riječ je o ugovoru s iračkim partnerima za projekt pod nazivom „Durrat Samarra“.

Radi se o projektu izgradnje novog grada u Iraku, u prijevodu „Biser Samarre“.

Potpisivanje ugovora za poslove vođenja projekta, izrade prostorno-planske i tehničke dokumentacije, nadzora, kontrole kvalitete i inženjeringa konkretan je korak u ostvarenju značajnog zajedničkog posla čija vrijednost premašuje 200 milijuna dolara, u projektu vrijednosti preko 600 milijuna dolara.

Ukupna bruto razvijena površina građevina „Durrat Sammare“ je oko 2 milijuna četvornih metara, a obuhvaća sve sadržaje jednog malog grada poput bolnice, kuća, škole, stambenih zgrada i ostalih infrastrukturnih objekata.
 
Uz domaćine iz Hrvatske gospodarske komore koje je predstavljala direktorica sektora za međunarodne odnose gospođa Sunčanica Skupnjak Kapić, iračke investitore na čelu s dr. Abdul Rahman Fadhil Hameedom i izaslanstvom Guvernerata Salahuddin, potpisivanju ugovora su prisustvovali hrvatski veleposlanik u Iraku Jerko Vukas, Andrea Javor, ravnateljica pri Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija i savjetnik za gospodarstvo Jasim Daher.

– Projekt Durrat Samarra će biti velika ulaznica za povratak hrvatskih tvrtki u Irak, koje su u prošlosti igrale značajnu ulogu u našem gospodarstvu. Jučer su se, kao što znate,  povukle i posljednje američke snage te Irak očekuju veliki poslovni pothvati za novu budućnost – izjavio je dr. Rahman Fadhil Hameed.
 
Direktor tvrtke Trames d.o.o. Marko Balija je naznačio važnost ovog simboličkog čina kojim se ukazuje na globalnu konkurentnost hrvatskog znanja i struke, a čime se otvaraju daljnje poslovne mogućnosti i za druge hrvatske tvrtke koje će sudjelovati u projektu.

Balija se zahvalio na ogromnom povjerenju koje su irački investitori iskazali prepuštajući inženjerski dio poslova na ostvarenju ovog mega projekta upravo hrvatskoj tvrtki Trames, te se zahvalio hrvatskoj diplomaciji i vrijednom osoblju našeg veleposlanstva u Iraku, bez čije pomoći bi njihovo sudjelovanje u projektu bilo teško ostvarivo.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana