Aktualno

POTPISAN UGOVOR Studenti se u novoj menzi hrane do 1. travnja 2020.

Dubrovački studenti dobili su novu menzu, a njeno ime prvi je otkrio DuList u novom tiskanom broju koji je od ove srijede na kioscima.

Riječ je o ugostiteljskom objektu Tutto Benne u Uvali Lapad čiji je vlasnik Mario Zvono. Novi davatelj usluge studentske prehrane danas je, točno u podne, potpisao ugovor s ravnateljem Studentskog centra u Dubrovniku Markom Potrebicom. Kako je istaknuo ravnatelj, nije mogao unaprijed iznijeti ime nove menze dok je trajao postupak javnog poziva.

Studenti će se u novoj menzi moći hraniti do 1. travnja 2020. godine, odnosno do izgradnje studentskog restorana u novom domu, a sukladno Pravilniku koji je na snazi i po cijeni koja je bila prije. To je, dakle, participacija studenta od 7 kuna. Od ponedjeljka 14. listopada, ako Ministarstvo znanosti i obrazovanja dotada (a uvjeren je Potrebica da hoće), obavi kontrolu objekta, studenti će na raspolaganju imati studentske menije. Inače, Ministarstvo je ovlastilo Studentski centar da može sklopiti ugovor s davateljima usuge studentske prehrane.

Podsjetimo, cijena studentskog menija u Dubrovniku od 23,10 kuna pokazala se nedovoljnom, zbog čega su dubrovački studenti ostali bez jedinog restorana u Kavani Teatar koji je otkazao ugovor o pružanju usluga studentske prehrane 12. rujna ove godine.

Potrebica je otkrio i da je, za rješavanje ovog problema, kontaktirao Udrugu ugostitelja i cehovska udruženja. Izvijestili su ga, naime, da je ekonomski najniža isplativa cijena 36 kuna. ‘Nakon toga, nazvao me Mario Zvono koji je iskazao želju da nam pomogne i bez želje za profitom’, govori Potrebica.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predjsednik Studentskog zbora Amar Omerčahić.

Pročitajte još

ANDRIJA SEIFRIED PIŠE KNJIGU Intrige iz života slavnih koji su boravili u hotelu Imperial

Iva Dedo

ZLATNI POTOK I DALJE BEZ BUTIGE Ponavlja se natječaj, nije stigla niti jedna ponuda!

Dulist

Sanitat večeras nastavlja sa zaprašivanjem protiv komaraca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija