Aktualno

POTPISAN UGOVOR! Od siječnja kreću radovi na OŠ Montovjerna

POTPISAN UGOVOR! Od siječnja kreću radovi na OŠ Montovjerna

Gradonačelnik Mato Franković ovog je utorka potpisao ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije – dogradnje i nadogradnje područne škole Montovjerna, s izvođačem radova tvrtkom Strabag d.o.o.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik kao investitor ishodio je u travnju građevinsku dozvolu za projekt rekonstrukcije – dogradnje i nadogradnje područne škole Montovjerna. Planiranim projektom zadovoljit će se suvremeni prostorno-tehnički uvjeti, potrebe nastavnog programa i kapaciteti za organizaciju jednosmjenske nastave za učenike od prvog do osmog razreda. Škola će u jednoj smjeni moći smjestiti 448 učenika, po 28 učenika u 16 razrednih odjeljenja, 8 nižih i 8 viših.

Postojeća građevina nadograđuje se za jedan kat i dijelom spušta u podrum te se prostorno prilagođava i povezuje s dogradnjom. Dograđeni dio školske zgrade imat će također četiri etaže (podrum, prizemlje i dva kata), dok se sportska dvorana povezuje s prostorima u podrumu. Izgradit će se ukupno 16 novih učionica i dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, blagovaonica i knjižnica, dodatne učionice za izborni predmet te prostori za pedagoga i psihologa.

– Danas je jedan iznimno važan dan za Grad Dubrovnik  s obzirom na to da je posljednja škola izgrađena i otvorena 1985. Od tada niti jedna škola nije izgrađena ili započeta, nekih rekonstrukcija je bilo ali ništa ozbiljno poput Osnovne škole Montovjerna. Investicija je vrijedna nešto malo više od 70 milijuna kuna s PDV-om. U budućnosti će ta škola raditi u jednosmjenskoj nastavi od prvog do 8 razreda. Škola će u jednom smjeru moći smjestiti 448 učenika, po 28 učenika u 16 razrednih jedinica, osam nižih i osam viših. Rok za uvođenje radova je 18. mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Radovi će započeti u prvoj polovici siječnja 2019. Paralelno s procesom početka radova, radimo na procesu preseljenja sada postojeće područne škole Montovjerna na Lapad. Radimo i neke građevinske radove u Lapadu kako bi osigurali dovoljan broj učionica za učenike iz OŠ Montovjerna, te kako bi preseljeni učenici mogli normalno obavljati svoje osnovnoškolske zadaće. Također završavamo sportsku dvoranu u Lapadu – poručio je gradonačelnik Mato Franković.
– Iznimna nam je čast što nam je ukazano povjerenje da radimo na ovome projektu. Već godinama radimo ovdje, trenutno i na rekonstrukciji zračne luke. Sigurni smo kako ćemo školu napraviti, ne samo u roku, već i u vrhunskoj kvaliteti. Potrudit ćemo se držati svih naših termina i obaveza, te bi trebali početi polovicom siječnja. Nadamo se kako ćemo dobiti i otporu Grada, a mi ćemo ponuditi našu pomoć svim gradskim službama kako bi zajedno taj projekt i odradili. Veselimo se početku radova i nadamo se da je ovo prva u nizu suradnji s Dubrovnikom- poručio je predstavnik izvođača radova, Sven Muller.
Gradonačelnik je također istaknuo kako je područje Montovjerne vrlo građevinski aktivno budući da se završavaju radovi na vrtiću palčića, gradi se studentski dom, a i u siječnju kreću radovi na školi. Zamolio je građane za strpljenje i razumijevanje jer će se dio radova odvijati tijekom ljeta. Također je na upit novinara istaknuo kako će se okolne ceste, kao i oborinska odvodnja tog područja.
Ukupna vrijednost radova, s uključenim PDV-om, iznosi 70.623.228,55 kuna, a rok za izvođenje radova je 18 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Pročitajte još

KAKAV JE BOOKING? Dobro je! Predsezona bolja od prošle

Andrea Falkoni Račić

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

Dulist

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist