Grad

POTPISAN UGOVOR I vrtić Izviđač ide u energetsku obnovu

POTPISAN UGOVOR I vrtić Izviđač ide u energetsku obnovu

Grad Dubrovnik sredinom svibnja kreće s izvođenjem radova na energetskoj obnovi zgrade vrtića ‘Izviđač’ u Dubrovniku. Ugovor za izvođenje radova, vrijedan 2.985.952,00 kuna (s PDV-om) potpisali su gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te u ime zajednice ponuditelja Miho Klečak.

Izvođač, kojeg čine ZP Capitalis d.o.o., Crivac d.o.o. i Markov-trade d.o.o., obvezuje se radove završiti u roku od 150 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

-Veliki dio sredstava Grad Dubrovnik osigurao je iz EU fondova, čak 2.107.155 kuna, i to 1.040.665,61 kuna od Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja RH i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te još 1.066.489,80 kuna Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Važno nam je da smo uspjeli osigurati bespovratna sredstva i uz tu pomoć raditi na dizanju standarda u našim vrtićima i školama. Važan nam je i rok izvođenja radova te se nadamo da neće biti kiše i da će se radovi završiti u roku, kako bismo mogli nastaviti s ostalim radovima koji se planiraju. Vrtić je već iseljen i sve je spremno za početak radova – rekao je gradonačelnik Franković u prigodi potpisivanja ugovora.

Ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik kazala je kako su jako sretni zbog energetske obnove te da se nadaju da će radovi biti završeni navrijeme, kako bi se djeca mogla vratiti u prostore vrtića. Naime, sada su raspoređena u vrtiće Pile, Palčica i Lapadski dvori.

Radovi planirani na zgradi vrtića ‘Izviđač’ obuhvatit će zamjenu vanjske stolarije na novoj i staroj zgradi vrtića, te dodatno toplinsko izoliranje vanjskih zidova i stropa nove zgrade vrtića. Postojeći toplovodni sustav grijanja zamijenit će se elektro kotlovima te će se ugraditi novi sustav za grijanje i hlađenje pomoću dizalica topline, što će u konačnici rezultirati smanjenom potrošnjom energije i smanjenom emisijom ugljikovog dioksida.

Planiranom investicijom znatno će se povećati energetska učinkovitost zgrade gradskog vrtića i smanjiti izdaci za utrošak energije te podignuti kvaliteta infrastrukture predškolskog odgoja što je od iznimne važnosti za najmlađe građane Grada Dubrovnika koji u ovim prostorima provode većinu dana.

Grad Dubrovnik u ovoj godini tako ide s energetskom obnovom dvije velike škole (I. Gundulića i M. Držića) i dva vrtića (Izviđač i Ciciban). Ujedno je pripremljen projekt energetske obnove Sportske dvorane, vrijedan preko 20 milijuna kuna, te se čeka natječaj za EU sredstva za ovaj projekt. Priprema se i druga faza energetska obnove školom Marina Držića s obzirom da prvom nije bila obuhvaćena cijela škola.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist