Natrag
26.4.2019 01:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

POTPISAN UGOVOR Grad dobio sredstva za poslijepodnevni rad vrtića i rad subotom

25.10.2018 @ 8:59 Dulist Grad

Podijelite:

Gradonačelnik Mato Franković potpisao je s ministricom Nadom Murganić Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ‘Grad ZA djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika. Ovim sredstvima omogućit će se usluga poslijepodnevnog rada u dijelu gradskih vrtića kao i rad subotom.

Ugovor je vrijedan više od 14 milijuna kuna, a Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je posredničko tijelo razine 1 u postupku odabira projekata u okviru spomenutog Poziva, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF).

Podsjetimo, projekt ‘Grad ZA djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika’ izrađen je na temelju prethodno provedenog anketnog ispitivanja s ciljem definiranja potreba roditelja za promjenom radnog vremena Dječjih vrtića Dubrovnik čiji su rezultati između ostalog pokazali opravdanost usklađivanja radnog vremena dječjih vrtića sa stvarnim potrebama roditelja.

Zahvaljujući ovim sredstvima usluga poslijepodnevnog rada uvest će se u vrtićima Ciciban, Gruž, Izviđač, Kono, Palčica, Pile, Radost, Lapadski Dvori, Škatulica i Pčelica. Rad subotom provodit će se u vrtićima Ciciban, Izviđač, Palčica i Pčelica, dok će vrtić na Lopudu pružati uslugu petosatnog poslijepodnevnog programa. Također, dodijeljena sredstva iskoristit će se za angažiranje novih odgojitelja potrebnih za održavanje programa poslijepodnevnog rada vrtića te djelatnika u tehničkom osoblju i drugog stručnog kadra poput asistenata, logopeda, psihologa i edukacijskog rehabilitatora. U cilju unaprjeđenja usluga financirat će se brojne edukacije usmjerene ka jačanju stručnih kompetencija za kojim je stručna služba vrtića iskazala interes, a razvit će se i implementirati dva nova posebna programa – program Montessori i sportski program.
Grad Dubrovnik i DV Dubrovnik ovim projektom unaprijedit će ukupnu uslugu poboljšanim i kvalitetnijim programima predškolskog odgoja.

Svečanom potpisivanju ugovora, priređenom u karlovačkom dječjem vrtiću ‘Četiri rijeke’, uz ministricu Murganić i njene suradnike nazočili su i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao Predstavničkog tijela razine 2 te predstavnici gradova i općina korisnika sredstava, a uz gradonačelnika Frankovića na svečanosti je bila i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana