Grad

POTPISAN UGOVOR Getaldići dobivaju jednosmjensku nastavu, adaptira se zgrada u Ul. Ilije Sarake

POTPISAN UGOVOR Getaldići dobivaju jednosmjensku nastavu, adaptira se zgrada u Ul. Ilije Sarake

Strategija Zaklade je ulagati u održive segmente bilo muzeje ili ljetnikovce. Dakle, nešto što ima dugoročni efekt. Škola u Ul. Ilije Sarake je kulminacija našeg djelovanje ovdje jer smo djeci omogućili optimalne uvjete za učenje što je vrlo važno. To mogu potvrditi iz vlastitog iskustva. Ako dijete ima dobar početak to se odrazi na njegov cijeli život. Ja sam postao kemičar jer mi je moj učitelj u drugom razredu osnovne škole pokazao kako se destilira voda – istaknuo je u četvrtak predsjednik Zaklade dr. Ivo Felner prilikom potpisivanja dva milijuna eura vrijednog Ugovor o donaciji s Gradom Dubrovnikom kojim Zaklada Caboga Stiftung osigurava financiranje izrade projektne dokumentacije, obnovu i uređenja zgrada Osnovne škole Marina Getaldića na dvije lokacije.

– Ono što je vrlo bitno za istaknuti da se ovdje radi o ulaganju u osnovno školstvo Dubrovnika. Jedan od prioriteta ove Gradske uprave je uvođenje jednosmjenske nastave. Škola u povijesnoj gradskoj jezgri nije je dosada imala, već je kombinirala smjene s Gimnazijom Dubrovnik. Ovom investicijom riješit će se svi preduvjeti da i to postignemo. Uložit će se u radove adaptacije i opremanja zgrade OŠ Marina Getaldića na dvije lokacije – onoj postojećoj i u Ul. Ilije Sarake 7. To je nekretnina koju je Dubrovačka biskupija ustupila Gradu Dubrovniku na korištenje bez naknade, a za potrebe organiziranja osnovnog školstva. Tamo će biti smještena prva tri razreda, a ostali u Ul. Nikole Gučetića 1 – poručio je gradonačelnik Mato Franković.

Također, naglasio je, probleme s kojima su se susretali su uspješno anulirali upravo zahvaljujući angažmanu gospara Iva Felnera te Gordane i Matka Vetme na čemu im je ovim povodom Franković zahvalio.

– Hvala im na ustrajnosti i na onim trenutcima kada smo mi iz Grada željeli odustajati, no oni su nas uporno tjerali da idemo dalje i iznađemo nova rješenja. To smo i napravili sve u skladu s pravnim propisima – dodao je gradonačelnik.

Prilikom potpisivanja Ugovora, predsjednik Felner je podsjetio kako je Zaklada već 15 godina aktivna u Dubrovniku.

– Počeli smo s obnovom ljetnikovca Kaboga, nastavili sa zgradom u Ul. braće Andrijića gdje sada žive četiri familije s osmero djece i još jedno je na putu. Ideja je bila da se stimulira revitalizacija povijesne jezgre grada i to smo barem u jednom dijelu uspjeli. Kasnije smo dovršili obnovu Biskupske palače i već gotovo dvije godine smo s Gradom pokušali otvoriti školu u zgradi na adresi Ul. Ilije Sarake. Zapravo smo se pitali kako je uopće nastao taj problem, kad smo pronašli uzrok bilo nam je lako iznaći način. Riješili smo čitav niz parnica koje su se vodile između Grada i vlasnika pa konačno možemo reći ‘vuk je sit i koza cijela’ – poručio je za kraj dr. Ivo Felner.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist