Županija

POTPISAN SPORAZUM Studenti medicine iz Splita usavršavat će se u OB Dubrovnik

POTPISAN SPORAZUM Studenti medicine iz Splita usavršavat će se u OB Dubrovnik

U Palači Ranjina u utorak je potpisan Sporazum o suradnji između Opće bolnice Dubrovnik i Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta kojeg su, u nazočnosti župana Nikole Dobroslavića i suradnika potpisali ravnatelj OB Dubrovnik doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić i dekan spomenutog fakulteta, prof. Zoran Đogaš.

Župan Nikola Dobroslavić tom je prigodom istaknuo kako je ovaj Sporazum dobar za znanstveno usavršavanje naših liječnika i dobar korak ka kliničkim odjelima u našoj bolnici.

“Ovaj sporazum smatramo veoma važnim dokumentom koji će dosadašnju suradnju zasigurno unaprijediti na znanstvenom polju, na stručnom polju, na poslijediplomskim studijima, usavršavanjima, a na tragu je zaključka naše Županijske skupštine kojim smo utvrdili da se naša bolnica treba kretati ka kliničkim odjelima. “, izjavio je župan.

Župan je rekao i kako je uvjeren da će ovaj sporazum donijeti korist našoj bolnici, samim time i bolju medicinsku skrb, a to je onda korist cijeloj našoj županiji i svim našim žiteljima.

Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić zahvalio je županu na potpori te naglasio kako Opća bolnica Dubrovnik ne ulaže samo u infrastrukturu nego i u uvjete rada svih svojih liječnika: „Iz ovog razloga smo se usmjerili prema Medicinskom fakultetu u Splitu, odnosno KBC-u Split, gdje fakultet ima svoju bazu. MI smo i kvalitativno i kadrovski jedni drugima najbliži, a našim djelatnicima želimo dati mogućnost da se uključe u rad fakulteta.”, rekao je među ostalim doc. Bekić.

O tome da se radi o strateškom sporazumu između ove dvije institucije govorio je dekan Đogaš: „O našem se fakultetu posljednjih godina govori u superlativima, izvor smo znanstveno-istraživačke misli, ali i izvor stručnosti i strateški nam je interes umrežavanje četiriju dalmatinskih županija, jer samo na taj način možemo pružiti kvalitetnu zdravstvenu skrb“. Prof. Đogaš zahvalio je i Upravi dubrovačke bolnice na ovoj inicijativi koja će, rekao je, zasigurno rezultirati velikim rezultatima, a za jesen je najavio potpisivanje ugovora s nastavnim bazama.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist