Aktualno

POTPISAN SPORAZUM Sedam milijuna kuna za nadogradnju suda

POTPISAN SPORAZUM Sedam milijuna kuna za nadogradnju suda

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i dubrovački gradonačelnik Mato Franković potpisali su u ponedjeljak na Županijskomk sudu u Dubrovniku oko 7 milijuna kuna vrijedan sporazum o sufinanciranju radova na nadogradnji zgrade suda, čime će sva pravosudna tijela biti pod istim krovom.

-Ovom nadogradnjom zgrada će dobiti dodatnih 750 metara četvornih površine pa bi sva pravosudna tijela našla svoje mjesto u ovoj zgradi. Reformom pravosuđa u pogledu promjene sjedišta sudova u Dubrovnik vraćamo trgovački sud. Ovo nije jedini ovakav zahvat na području Hrvatske, ali nam je jako važan. Radovi bi trebali biti gotovi do 2020. godine – rekao je tom prilikom ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

-Adekvatni uvjeti rada vrlo su važni za normalno funkcioniranje pravosudnih tijela. Zahvaljujem i čestitam ministru koji je Dubrovnik uvrstio među prve investicije. Drago mi ješto smo mogli pomoći. Nemamo prevelike proračunske mogućnosti, ali za dobre projekte uvijek nađemo sredstva. Dobro je da je Ministarstvo nastavilo s decentralizacijom – istaknuo je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Nakon što smo vratili sjedište Porezne uprave u Dubrovnik kao regionalno središte, bilo je iznimno važno vratiti i Trgovački sud. O tome smo razgovarali, a sad je to u procesu. Sudu je objektivno potreban dodatni prostor, a Grad Dubrovnik je u proračunu pronašao financijska sredstva u iznosu 30 posto – izjavio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Svečanosti su nazočili predsjednica Županijskog suda u Dubrovniku Josita Begović, predsjednica Općinskog suda u Dubrovniku Marijana Capurso Kulišić, županijski državni odvjetnik Damir Jasprica i općinski državni odvjetnik Dominko Hladilo.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist