Grad

POTPISAN DOKUMENT BUDUĆNOSTI ‘Za razvoj sporta planiramo uložiti 100 milijuna kuna’

POTPISAN DOKUMENT BUDUĆNOSTI 'Za razvoj sporta planiramo uložiti 100 milijuna kuna'

Gradonačelnik Mato Franković i direktor firme Razvoj i inovacije u sportu j.d.o.o. iz Svete Nedjelje Zrinko Čustonja potpisali su ugovor o izradi Strategije razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku 2018. – 2028.

Rok za izvršenje ugovora je 120 dana od dana potpisivanja.

– Htjeli smo sustavan plan što sa sportskim objektima u gradu. U mandatnom razdoblju za razvoj sporta planiramo uložiti 100 milijuna kuna i zato to mora biti dokument budućnosti. Jer osim za građane, kvalitetna sportska infrastruktura ima veliki potencijal u turizmu, kao dodatna ponuda u zimskim mjesecima – kazao je u prigodi potpisivanja ugovora Franković, naglašavajući kako je riječ o planskom dokumentu koji će dati odgovor na pitanje kako i na koji način se Dubrovnik treba razvijati strateški u sportu u budućnosti.

Tim stručnjaka će, prvo, dva mjeseca prikupljati podatke od ustanova, sportskih klubova i građana te donijeti analizu stanja. U drugoj fazi će se definirati ciljevi, a u trećoj donijeti akcijski plan za ostvarenje postavljenih ciljeva.

– Želimo dobiti primjenjivi dokument. Radit ćemo u sinergiji s Dubrovačkim savezom sportova i mislim da možemo pokriti cijelu infrastrukturu i sve dobne skupine, od najmlađih do najstarijih. Važno je da Dubrovnik postane grad u pokretu – istaknuo je Zrinko Čustonja.

Za navedene usluge Grad će platiti iznos od 280.000 kuna.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist