Kultura

Posveta djedu i moru

Srećom pjesme Diane Brkić nisu ostale skrivene u buralu, već su u zbirci „SR 111“ objavljene i predstavljene ovog petka u hotelu „More“, prizivajući sjećanja na mljetska ljeta, more, djeda i barku, ali i ljubavne proplamsaje satkane u poeziju.

 
Prva je to zbirka poezije dubrovačke autorice Diane Brkić, koju je i samim nazivom posvetila sjećanju na svoje djetinjstvo i odrastanje uz djeda na Mljetu.

– Sam naziv zbirke „SR 111“ zapravo je registarska oznaka broda moga djeda. Broda na kojem sam odrasla! Puna je sjećanja na ljeta koja sam provela u Sobri gdje su me djed i baka odgojili do 14-e godine i odlaska u srednju školu. Taj brod je bio pojam za mog djeda koji je bio ribar i svakog bi jutra s njim isplovio na more. Stoga je ova zbirka posveta mom djedu koji je umro. Nakon toga je barka izvađena na kraj i propala je. Moje su pjesme pokušaj da se ostavi trajni sjećanje na njega i brod – kazala je Diana Brkić.
 
Zbirka donosi niz od dvadesetak pjesama sa zavičajnom tematikom, ali i ljubavne pjesme pa autorica ističe da bi Marjan Ban rekao da je to „poljoprivredno – ljubavna“ zbirka.
– Dosta dugo pišem pjesme, mogu se pročitati i na interenetu, a nedavno sam ih pokazala jednom prijatelju. Zamolio me da ih odnese gosparu Matu Jeriniću. One zvao i rekao mi da bi ih trebalo objaviti i „bilo bi grehota da ostanu u buralu“ – kazala je Diana Brkić.
 
Večer u kojem su njene pjesme predstavljene, glazbom je upotpunila „mljetska ekipa“ klapa „Kurenat“, vokalna solistica Milka Modrinić – Roko i na klavijaturama Silvio Market, dok je o poeziji Diane Brkić govorio Mato Jerinić.
 

Pročitajte još

PRIPREME U TIJEKU Večeras je generalna proba

Dulist

U GALERIJI STEĆAK U KLEKU Izložba Luka Paljetka ‘Kako si lijepa, prijateljice moja’

Dulist

BRIGA ZA KULTURNU BAŠTINU Grad ulaže u obnovu ljetnikovca Bozdari-Škaprlenda

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija