Zanimljivosti

Postup slavi svojih 45 zaštićenih godina

Postup slavi svojih 45 zaštićenih godina

2012. je godina obilježavanja 45. godina zaštite vina Postup koja se u organizaciji Udruge vinogradara i vinara Postup prigodno obilježava u subotu 21. travnja.

Udruga vinogradara i vinara Postup proizašla je kao inicijativa vinogradara i vinara Postupa tijekom 2010. s ciljem poboljšanja dosadašnjeg poslovanja i promoviranja vinogorja, vinogradarstva i vinarstva kao najznačajnijih grana poljoprivrede u regiji. Udruga okuplja 42 člana, što vinograda što vinara s Kontroliranim zemljopisnim podrijetlom, što predstavlja većinu proizvodnje vrhunskog vina Postup.
 
Upravo zbog dugogodišnje tradicije vinogorja čiji je proizvod i tržišna prepoznatljivost u posljednje vrijeme dovedena u pitanje, osnovni cilj udruge je da se na osnovi zaštite vina Postup iz 1967. god., definiraju parametri kvalitete proizvedenog grožđa, a potom i vrhunskog vina koji će rezultirati i boljom prepoznatljivošću i rezultatima na tržištu.
 
U okviru obilježavanja 45. godina od zaštite organiziran je okrugli stol na temu «Postup – nekad i danas» kojim će se kroz raspravu i pojedina stručna izlaganja obraditi tema razvoja vina Postup od njegove zaštite unazad 45 godina do danas,  današnji status i kvaliteta vina na tržištu te pretpostavke za budući razvoj ovog vrhunskog proizvoda. Okrugli stol će okupiti stručnjake u vinarstvu uključujući i one koji su sudjelovali na izradi zaštite 1967. godine, relevantne institucije te udruženja vinara kao i individualno vinare i vinogradare. Kao nastavak na okrugli stol, u ugodnom ambijentu, uz bogati švedski stol i klapsku pjesmu upriličiti će se degustacija vina Postup različitih proizvođača.
 
 
PROGRAM (21. travnja 2012. hotel «ORSAN» Orebić):
18.30h – otvorenje, okrugli stol na temu «Postup – nekad i danas»
20.00h – degustacijska večera; kušanje vina POSTUP od različitih proizvođača

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist