Aktualno

POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE Održana edukacija najmlađih sudionika u prometu

POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE Održana edukacija najmlađih sudionika u prometu

Cjelodnevna preventivna aktivnost ‘Poštujte naše znakove’ održana je u srijedu u školi Vladimira Nazora u Pločama.

U sklopu akcije policijski službenici su zajedno s drugim nadležnim institucijama, organizacijama, umjetnicima i lokalnom zajednicom kroz interaktivan način educirali i informirali učenike najnižih razreda, ujedno najmlađe sudionike u prometu. Osim edukacije najmlađih, cilj ovog programa je senzibilizirati širu javnost o opasnostima kojima su izloženi najmlađi sudionici u prometu.

Nakon radionice ‘Poštujte naše znakove’ koju su vodili predstavnici Ravnateljstva policije Marija Goatti i Mario Salopek djeca su imala priliku pogledati edukativno-scensku predstavu ‘Prvi koraci u prometu’ u izvedbi glumačke skupine „Mak-teatar“ iz Zagreba. Kroz cjelojutarnji program održane su i interaktivne radionice ‘Manje oružja-manje tragedija’, ‘Mali forenzičari’ i ‘Policajac prijatelj-pomagač’ koje su izveli policijski službenici dok su radionicu na temu ‘Mala škola prve pomoći’ izveli predstavnici Crvenog križa Ploče. Osim toga, učenicima je prezentirana oprema i način rada vatrogasnog društva Ploče i Hrvatske gorske službe spašavanja. Posebno oduševljenje kod djece izazvala je mogućnost vožnje mini autića koji su opremljeni kao veliki automobili koju su im omogućili predstavnici udruge ‘YUMICAR’.

Preventivna aktivnost ‘Poštujte naše znakove’ provodi se u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa u organizaciji Službe za sigurnost cestovnog prometa, Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist