Županija

Postelja po postelja – sezona!

Postelja po postelja - sezona!

Proces legalizacije omogućio je povećanje smještajnih kapaciteta u privatnom smještaju na dubrovačkom području. Prema nedavno iznesenim podacima, broj postelja u hotelskom smještaju prošle se godine povećao za 1 posto, u kampovima za 12 posto, dok se u privatnom smještaju broj postelja povećao za 14 posto. Ovaj veliki postotak kapaciteta u privatnom smještaju, istaknuto je na nedavno održanoj Strukovnoj grupi hotelijera i ugostitelja, prvenstveno se može zahvaliti procesu legalizacije koji je stavio u funkciju veći broj postojećih objekata i paušalu.
A što je s nadolazećom sezonom i porastom smještajnih kapaciteta? Prema trenutnim podacima Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, a na temelju podataka turističkih zajednica općina i gradova, i ova će godina donijeti povećanje kapaciteta kako u privatnom tako i u hotelskom smještaju.

Rast i privatnog i hotelskog smještaja
– Ukupan broj prijavljenih smještajnih kapaciteta u kućanstvima na razini 2014. godine je bio 37 598 kreveta, za 2015. godinu se dosada povećao broj na 37 890 kreveta, a trend je daljnjeg povećanja broja novih kapaciteta za 2015. godinu – istaknuli su iz županijske Turističke zajednice.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist