Natrag
18.1.2019 15:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

POSLJEDNJI POZDRAV VELIKOJ GLUMICI Preminula je Marija Kohn

16.7.2018 @ 16:22 Dulist Grad

Podijelite:

Marija Kohn, jedna od najplodnijih i najznačajnijih naših glumica, preminula je jutros, 16. srpnja, nakon teške bolesti, javlja shrvana obitelj kojoj upućujemo sućut.

– Suze radosnice zamjenile suze tuge. Zbogom i svega se sjećam – zapisala je nepuča Franka Fani Kohn. Ispraćaj će se održati u srijedu, 18. srpnja, u 13:35 sati na zagrebačkom krematoriju.

Rodom s Lopuda, iz obitelji židovskog porijekla, naša velika glumica rođena je 7. kolovoza 1934. godine, a njen život i sam je na neki način bio filmski, zanimljiv, bogat i zanimanjem – uspješan, pa tako možemo govoriti o više od osamdeset filmskih i televizijskih uloga koje je utjelovila, osobito one prve, Rože, u remek djelu ‘Svoga tela gospodar’ iz 1957. godine. Ova uloga donijela je Kohn Zlatnu arenu, popularnost i slavu.

Obilježila ju je i uloga mucave Erminije u predstavi iz 1974. Mirisi, zlato i tamjan Slobodana Novaka a Marija Kohn bila je najnagrađivanija hrvatska glumica. Iza sebe ostavlja značajan opus za hrvatsku kulturnu povijest – više od stotinu kazališnih uloga, šezdeset filmova, četrnaest televizijskih drama i serija.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana