Aktualno

Posljedice zakona o prebivalištu: MUP izbrisao 5322 osobe

Ilijina glavica MUP

Ukupno 5322 osobe brisane su iz evidencije prebivališta i boravišta na području Dubrovačko-neretvanske županije temeljem novih odredbi Zakona o prebivalištu.

Kako saznajemo iz PU dubrovačko-neretvanske, na dan 30. prosinca 2014. godine 2118 osoba brisano je iz evidencije na području te PU (koja obuhvaća Dubrovnik, Župu dubrovačku i Dubrovačko primorje), dok je ostatak brisan iz evidencije policijskih postaja u Stonu (513), Grudi (201), Korčuli (848), Lastovu (64), Metkoviću (1237) i Pločama (341). Nitko od izbrisanih do 9. veljače nije ponovno prijavio prebivalište.

– Sukladno članku 18. stavku 3. Zakona o prebivalištu odjavljeno je prebivalište osobama koje su 29. prosinca 2012. godine imale osobnu iskaznicu kojoj je istekao rok važenja više od 15 dana, a nisu izvadile novu. Također, odjavljeno je prebivalište onim osobama koje nisu nikada ishodile osobnu iskaznicu, kao i onim osobama koje  su imale prijavljeno prebivalište na adresama koje nisu evidentirane u registru prostornih jedinica (nepostojeće adrese kao što su 00, bb i sl.) – ističe se u odgovoru iz PU dubrovačko-neretvanske.

Inače, kako se može saznati, MUP je na razini Republike Hrvatske iz evidencije o prebivalištu i boravištu izbrisao 257.231 osobu. Status tih osoba utvrđivao se terenskom provjerom ili informacijom iz nekog tijela javne vlasti ili drugih pravnih i fizičkih osoba.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist