Natrag
23.4.2019 10:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

POSLJEDICE NEVREMENA Požari, odroni, poplave…

17.8.2015 @ 10:10 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Iz Županijskog centra 112 Dubrovnik izvijestili su o nizu požara, odrona i poplava kao posljedica velikog nevremena.

Tako je 16. kolovoza u 8.05 stigla dojava o požaru u nacionalnom parku Mljet, i to na četiri lokacije: Kavalo (400 metara četvornih), Gonurska (80 metara četvornih), Korubica (150 metara četvornih) i Crna Klada (120 metara četvornih). Gorjeli su šuma i nisko raslinje, a u gašenju su sudjelovali JVP Mljet i vatrogasci NP Mljet. Požari su ugašeni u 10.30 sati, a opožarena mjesta se čuvaju.

Osim Mljeta, dojave o manjim požarima nakon udara groma stigli su i iz Trpnja, Smokvice, Brne i Vele Luke, a svi su ugašeni brzom intervencijom vatrogasaca. Gorilo je i u Kobašu-Ston, gdje je u nedjelju ujutro planula trafostanica, a brzom intervencijom požar je ugašen, a na terenu su bili DVD Ston i Elektrojug.

Nevrijeme je prouzročilo i probleme u prometu. Odrone na cestama sanirale su Dubrovnik ceste. Bilo je i dojava o prodoru oborinske vode u objekte i padu grana i stabala, a intervenirali su iz JVP Dubrovačkih vatrogasaca.

Zabilježena su i dvije prometne nesreće, odnosno prevrtanja vozila na krov, i to u Kominu (intervenirali HMP, JVP Ploče, Policija i Dubrovnik ceste) te kod Velikih žala u Primorju (intervenirali HMP; JVP Dubrovačko primorje i Policija), te niz lakših prometnih nesreća na području županije.

 

Foto: Facebook/ Radarska kontrola Dubrovnik i okolica

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana