DuList IN

POSLASTICA ZA NAJMLAĐE ‘Cvilidreta’ u Kinu Slobodi

Zagrebački euritmijski ansambl IONA izvest će u kinu Slobodi u subotu, 29. veljače u 12 sati euritmijsku predstavu za djecu Cvilidreta.

Bajka braće Grimm Cvilidreta biti će prikazana euritmijom – jedinstvenom umjetnošću pokreta u kojoj se pokret, govor i glazba skladno isprepliću u scenski izričaj. Euritmija, svojom izražajnošću, potiče umjetničke sklonosti djeteta te razvija osjećaj za estetiku pokreta. Uzbudljiva i duhovita priča o patuljku Cvilidreti ujedno je i poučna te stoga predstavlja nezaobilaznu lektiru svjetske dječje književnosti. Ova je predstava svojim bajkovitim ugođajem posebice primjerena djeci predškolskog i ranog školskog uzrasta.

Utemeljitelji Ansambla IONA su Metkovka Vida Talajić Čuletić koja je diplomirala euritmiju na Peredur Centre for the Arts u Engleskoj 1994. godine i Dubrovčanin Alen Guca koji je diplomirao euritmiju na Eurythmeumu-Stuttgart u Njemačkoj 1996. godine. Njihova dvadeset dvogodišnja umjetnička suradnja urodila je brojnim autentičnim predstavama za djecu i odrasle koje su se izvodile u zemlji i inozemstvu.

Ulaz na subotnju predstavu je slobodan.

Pročitajte još

MAJA POSAVEC I ‘DOMAĆIGOSTI’ Poslušajte zanimljivu izvedbu poznate skladbe Dubrovačkih trubadura

Dulist

‘TUTORIAL’ PENGANJA ANE ČERJAN ‘Malo jaje na dar dato, sretan Uskrs moje zlato’

Dulist

Pust je moj grad, hodam polako niz ulicu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija