Natrag
15.2.2019 21:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

Poskupljuje gradski prijevoz! Saznajte koliko

16.4.2012 @ 10:40 Dulist Aktualno
3;3

Podijelite:

Libertas poskupljuje cijene karata kako pojedinačnih, kupljenih u ili izvan vozila, tako i građanskih mjesečnih karata.

Kako je objasnio direktor Libertasa Đuro Deranja zahtjev za poskupljenjem karata već je predan. 'S' karte, koje se kupuju izvan vozila, poskupljuju s 10 na 12 kuna, a one kupljene kod vozača u autobusima krešit će s 12 na 15 kuna. Građanski abonamenat poskupljuje s 200 na 250 kuna, no zato će pojeftiniti učenički pokaz s 80 na 50 kuna.

Zamjeniku gradonačelnika Niku Šalji ovakav potez nije bio baš jasan jer, kako je istaknuo, odstupa od stavova i planova gradske uprave, iako, naglasio je, pojedinačne karte ne kupuju baš građani nego gosti.

– Za abonamente je čak bilo razgovora da će ići i besplatno, a sad idemo na poskupljenje. Malo mi je to u suprotnosti s našim stavovima – rekao je na kolegiju direktora komunalnih poduzeća Niko Šalja.
Tada je Deranja objasnio kako će učenički pokazi pojeftiniti.

– Ove strukture karata najmanje koriste građani, kao i sve socijalne skupine čije karte nismo mijenjali – istaknuo je Đuro Deranja.

No, ovim putem i Libertas i gradsku upravu podjećamo na prije dva mjeseca objavljenu vijest na stanicama Grada Dubrovnika kako će "u iduće dvije godine gradski javni prijevoznik Libertas uz pomoć Europske banke za obnovu i razvoj obnoviti svoj vozni park bez povećanja cijena karata."

Doduše, kredit još nije realiziran, autobusi nisu kupljeni, ali je tada trebalo jasno reći – poskupit ćemo prije uzimanja kredita pa se zaduženje neće osjetiti kroz novo, dodatno povećanje cijena karata!

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana