Natrag
23.4.2019 20:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

Posjet japanskog veleposlanika Nj. E. Keijija Idea

11.4.2014 @ 18:16 Dulist Grad
5;5

Podijelite:

Sveučilište u Dubrovniku posjetio je japanski veleposlanik Nj. E. Keiji Ide studentima Odjela za komunikologiju i ostalima zainteresiranima održao je predavanje o japanskom gospodarstvu, međunarodnoj suradnji i suradnji s Republikom Hrvatskom.

Tako je veleposlanik Ide naglasio kako se ekonomska kriza u svijetu osjeća i u Japanu pa se tako zadnjih nekoliko godina plaće smanjuju, a BDP po glavi stanovnika opada. Veleposlanik se dotaknuo i konkurentnosti Japana s Kinom i Korejom. Tuna je glavni proizvod koji RH izvozi u Japan i to čini čak 90% od ukupnog hrvatskog izvoza u Japan. U 2013. godini Dubrovnik je posjetilo 43.000 japanskih turista, a Hrvatska ima jako dobar imidž u Japanu, naglasio je veleposlanik Ide. Spomenuo je i moguće japanske investicije u Hrvatskoj i to u Plomin C u Istri i gradnju LNG terminala na Krku. „Hrvatski su pomorci cijenjeni pa ih nerijetko zapošljavaju japanske brodarske kompanije“, između ostaloga, rekao je veleposlanik Ide.

Japanski veleposlanik obišao je zgradu Sveučilišnog kampusa, upoznao se s radom restauratorskih radionica, i gostovao uživo u programu UNIDU radija.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana