Grad

POSJET BAD BRAMSTEDTU Nastavak Orlandovih europskih putova

POSJET BAD BRAMSTEDTU Nastavak Orlandovih europskih putova

U Bad Bramstedtu, u kojemu se nalazi najsjeverniji njemački kip viteza Orlanda/Rolanda, u četvrtak 9. listopada predstavljeni su Orlandovi europski putovi, multimedijalni projekt Europskog doma Dubrovnik.

Uz potporu Grada Dubrovnika, Orlandovi europski putovi predstavljeni su u Bad Bramstedtu u Gimnaziji Jürgena Fuhlendorfa i u gradskom dvorcu, koji se nalazi tik do Rolandova kipa, podignutog 1593. godine.

Osim o oblicima Rolandove prisutnosti u različitim dijelovima Europe, Adriana Kremenjaš-Daničić, predsjednica Europskog doma Dubrovnik, govorila je i o značenju razdoblja u kojemu su živjeli car Karlo Veliki i njegov nećak Roland za oblikovanje današnje Europe.

Posebno se osvrnula na onaj dio Hrvatske koji je više stoljeća bio Dubrovačka Republika, a sada je EU-eksklava, kao i na mogućnosti povezivanja gradova u kojima su sačuvani Rolandovi kipovi uz potpore iz europskih fondova i programa.

Inicijator događanja bio je gradonačenik Bad Bramstedta Hans-Jürgen Kütbach, a predstavljanja je organizirao Grad Bad Bramstedt u suradnji s gradskim Pučkim učilištem.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović