Vaše vijesti

Posječena dva zdrava 70-godišnja bora!

Od sredine prošlog tjedna dobivamo uznemirene dojave naših sugrađana na našu Zelenu Liniju EKO-FON /020 453-850/, te na naš zeleni e-mail: eko-centar@du.t-com.hr posebno Cavtaćana kako su na njihov lijepoj rivi neki dan iz čista mira kod Gospe od snijega posjećena dva zdrava 70-godišnja bora.

– Ako se ovakom brzinom nastave sjeći stari borovi bojim se da će Cavtat izgubit na svojoj vrijednosti. Možda i imaju neki razlog zašto su ih posjekli, ali sada izgleda osiromašeno. Cavtat je poznat po borovima, koji stvaraju hlad uz more. Rijetko se koji grad po tome može pohvalit, a neki bi radije presjekli granu na kojoj sjede  – riječi su ogorčenih mještana Cavtata ostavljene preko naše Zelene linije EKO-FON .

Nažalost, sječa vrijednog zelenila se širi i na slikoviti Cavtat, što reći nego da smo užasnuti kako se u posljednje vrijeme neki odnose prema zelenilu… I proteklih dana smo bili zasuti dojavama na EKO-FON kako se sječe zelenilo na Montovjerni (u blizini novog sportsko rekreacijskog centra) te u Župi dubrovačkoj kod stambene zgrade kod mjesne ljekarne.

Budući smo gotovo sve  dojave o ovom ekocidu u Cavtatu dobili pred vikend i naš praznik – Dan neovisnosti odmah ćemo ujutro poći u eko patrolu, ispitati zašto se ovo dogodilo te kontaktirati Komunalne institucije Cavtata i Konavala!
Tekst i foto: Eko-Omblići

Pročitajte još

OGORČENA ČITATELJICA ‘Kazin je na Pilama, ne može više ovako!’

Dulist

Klaustar Male braće remek djelo stvaralaštva

Dulist

STANARI BOURBONA OGORČENI ‘Kod Grawea buše tornom do ponoći, prekipjelo nam je’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija