Vaše vijesti

Posebna festa Svetog Nikole

Iako se blagdan Svetog Nikole svetkuje u većini naselja Dubrovačkog Primorja, ima mjesta u kojima se slavi na posebno svečan način. Tako je i u selu Trnovici blagdan svetog Nikole, zaštitnika ovog sela, svečano proslavljen.

Misno slavlje koje je počelo u 11 sati u crkvi Svetog Nikole predvodio je mjesni župnik fra Luka Đorić. Iako je bio radni dan, crkva je bila puna naroda. Moramo podsjetiti da je u Trnovici, kao i u ostalim selima zapadnog Dubrovačkog Primorja, malo onih koji tu stalno žive,ali na blagdan Svetog Nikole došlo je dosta ljudi koji žive i rade u Dubrovniku, jer je to seoska festa koja u ovom mjestu koja još nije napuštena. Ipak je ovo tek blijeda slika feste svetog Nikole kako je to i ne tako davno bilo, kada su cijele noći trajale pučke zabave, a najviše se plesalo primorsko kolo Linđo.

Miho Dender

Pročitajte još

OGORČENI ČITATELJ Privatna odlagališta smeća i glomaznog otpada ne smiju se tolerirati

Dulist

MARKO MUJAN Županija na nebu, ni na zemlji

Dulist

‘IZLOG SJEĆANJA’ Stradun kakvog ga pamti naš sugrađanin Tonći Carević

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija