DuList IN

POSEBAN NASTUP U STRASBOURGU Linđovci na turneji u Francuskoj i Austriji

POSEBAN NASTUP U STRASBOURGU Linđovci na turneji u Francuskoj i Austriji

Članovi Folklornog ansambla Linđo otputovali su na novo gostovanje u Francusku i Austriju. Dio bogate hrvatske tradicijske kulture Linđovci će pokazati na posebnom nastupu u Strasbourgu, u zgradi Europskog parlamenta i Vijeća Europe, a baš ovog utorka nalaze se u Strasbourgu gdje će u srijedu imati nastup. 

Naime, u srijedu, 7. studenog, u Strasbourgu se održava godišnje zasjedanje Odbora regija i gradova pri Vijeću Europe kojim od lipnja ove godine predsjeda Hrvatska. Nakon završetka tog skupa u sjedištu VE-a sudionicima godišnjeg zasjedanja Odbora i regija iz brojnih europskih zemalja predstavit će se dio kulturne i tradicijske hrvatske baštine, osobito dubrovačkog i područja Grada Rijeke.

Tom će prigodom nastupiti dubrovački folkloraši s probranim narodnim plesovima i pjesmama. Linđovcima će se pridružiti i riječki Jazz Porto Etno orkestar u sklopu predstavljanja dijela programa koji se pripremaju za 2020. godinu tijekom koje će Rijeka živjeti kao prepoznati europski grad kulture.

Nakon Strasbourga Linđovci putuju u Austriju gdje će ih u Beču primiti hrvatska veleposlanica dr Vesna Cvjetković. Novo gostovanje dubrovačkih folkoraša u toj zemlji završava nastupom u Linzu koji organiziraju tamošnje udruge Hrvata koji žive i rade u glavnom gradu pokrajine Gornja Austrija.

Gostovanje Linđa u Francuskoj i Austriji je financirano iz EU projekta ‘Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika’ fonda za regionalni razvoj.

 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist