PolitikaUrednički izbor

POŠAST KOJA UZIMA MAHA Potrebica: Postavimo strate ispred svih bankomata na Stradunu!

POŠAST KOJA UZIMA MAHA Potrebica: Postavimo strate ispred svih bankomata na Stradunu!

Nema jednostavnog rješenja za bankomate na Stradunu – rekao je gradonačelnik Mato Franković dodavši kako ih Grad Dubrovnik teško može zabraniti. Istaknuo je kako će se nešto pokušati kroz odluku o reklamiranju koja je na javnom savjetovanju, a vezano uz svjetlost i zvuk

-Ako je itko nesretan s bankomatima, onda su to naši sugrađani. Dogodio nam se trend koji se događa i u Splitu, Rovinju…, a i po svjetskim destinacijama je nastao problem. Nema jednostavnog i brzog rješenja, samo kad se popu ‘Tete Violete’ jasno prekršila spomenička baština i kad se ušlo u prostor koji je ranije drukčije izgledao. Kad se koristi samo izlog za bankomat, naše su mogućnosti limitirane – rekao je gradonačelnik odgovarajući na pitanje Miha Obradovića (HNS) dodavši kako su spomenutom odlukom predložili onemogućavanje svjetla i zvuka, koji je poprilično jak na tim bankomatima.

-Tražimo zakonsku mogućnost. Sve nas je skupa ovo zateklo, prava pošast – rekao je dalje dodavši kako svakim danom dolaze novi.

Na ovu temu govorio je i Marko Potrebica, predsjednik Gradskog vijeća koji je rekao kako mu je teško slušati kako je Grad po ovom pitanju nemoćan. Rekao je kako je Stradun ispred buduće mjenjačnice na Stradunu, na mjestu bivšeg Kraša, oštećen te je predložio da se stavi strata i krene popravljati Stradun! I to ne samo ispred ovog prostora, nego ispred svih butiga s bankomatima.

Gradonačelnik mu je rako kako je uvjeren da će se naći zakonsko rješenje te da ne bi bilo primjereno postaviti 22 strate.

-Znamo kako se boriti potiv onih koji ne poštuju ovaj Grad – rekao je dalje.

Potom je izvijestio gradske vijećnike kako su na terenu inspekcijske službe Ministarstva kulture, koje su slikali bankomate i dobit ćemo preporuke na koji način možemo zaštititi vizualni identitet grada.

 

 

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist