Aktualno

PORUKA KRUZERAŠA ‘Dogovor s Dubrovnikom kao primjer borbe protiv pretrpanosti’

PORUKA KRUZERAŠA 'Dogovor s Dubrovnikom kao primjer borbe protiv pretrpanosti'

Prvi čovjek cruise kompanije Carnival Corporation Arnold Donald izjavio je na konvenciji ‘Seatrade Cruise Global’ u Fort Lauderdaleu da novi dogovor s Gradom Dubrovnikom najbolje opisuje kako cruise kompanije mogu svojim djelovanjem otkloniti strah o gužvama u najistaknutijim turističkim odredištima.

Kako prenosi Travel Weekly, Donald je potvrdio kako su velika cruise kompanije pristale uskladiti svoje ovoljetne rasporede u Dubrovniku. Neki će brodovi tako u grušku luku stizati kasnije ili odlaziti ranije kako se ne bi poklapali s drugima, a neki će brodovi svoj raspored pomicati i s vikenda na radni tjedan.

-Na koncu, naši gosti ne žele ići u prenatrpana odredišta. U našem je interesu, ali i u interesu mjesta u koja idemo – rekao je Donald, dodavši kako cruise kompanije moraju ‘sa suosjećanjem pristupiti problemu ‘overtourisma’.
-Možda mi nismo isključivi krivac za to, ali smo vrlo vidljiv simbol toga, jer naši su brodovi veliki. Moramo slušati što nam kažu luke i potruditi se da s njima surađujemo kako bismo dobili potrebnu infrastrukturu – rekao je Donald.

Istaknuo je kako problem identičan Dubrovniku imaju i druga velika odredišta na Mediteranu, od Barcelone i Venecije do Santorinija.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist