Natrag
17.2.2019 21:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

Portreti europskih suvremenika Marina Držića

18.5.2013 @ 14:04 Nikša Miletić Kultura
8;8

Podijelite:

Povodom današnjeg Međunarodnog dana muzeja i Europske noći muzeja  Domu Marina Držića otvorena je izložba likovnih radova učenika Gimnazije Dubrovnik pod nazivom "Portreti europskih suvremenika Marina Držića".

– Ovom izložbom na prvom katu, Dom Marina Držića priključuje se Međunarodnom danu muzeju. Dom Marina Držića nedavno je predstavio svoju novu mrežnu stranicu http://muzej-marindrzic.eu/ te napravio svoj  Facebook i Twitter profil  te će nove tehnologije iskoristiti za prezentaciju svojih vrijednih zbirki  i na taj način pokušati osigurati interakciju s posjetiteljima muzeja– rekao je vd ravnatelja Doma Nikša Matič.

Izložbu je otvorila predsjednica Europskog doma Dubrovnik Adriana Kremenjaš Daničić.
– U Europskom domu družimo se s mladim ljudima jer na njima svijet ostaje, ali i Europa. Ovdje su učenici Gimnazije portretitrali suvremenike našeg Marina Držića. Spojili su tradiciju, staro i suvremeno. Naša Gimnazija je puna talentirane djece, koja su radila portrete na temelju malih fotografija koje smo pronašli na internetu – istaknula je.

Portrete Držićevih suvremenika izradili su Sara Mićković, Mato Đurđević, Tia Špero, Andrea Bobić, Katarina Prkačin, Antonio Milovina i Jakov Piplica na radionici koja se održavala u Domu Marina Držića.
 
Na današnji Međunarodni dan muzeja Dom Marina Držića otvoren je do 23 sata, a ulaz svim posjetiteljima je besplatan. Inače, prošle godine u Međunarodnom danu muzeja sudjelovalo je 32.000 muzeja iz 129 zemalja (iz Hrvatske je bilo uključeno 110 muzeja s preko 300 događanja).
Ovogodišnja tema Međunarodnoga dana muzeja je „Muzej (memorija + kreativnost) = društvena promjena“. Cilj je promovirati neformalno obrazovanje namijenjeno različitoj publici kroz osuvremenjivanje prezentacije muzejske građe.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana