Hrvatska

Poreznici opet u akciji nadzora fiskalizacije

U cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije od 26. rujna do 2. listopada. Nadzori će se provoditi na cijelom području Republike Hrvatske, svakodnevno uz 24-satnu nazočnost na terenu.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine na malo na štandovima i tržnicama, djelatnost ostalog kopnenog prijevoza putnika, d. n. i  te djelatnost pripreme i usluživanja hrane.

-Porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini obvezni su promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način. Napominjemo da u sustavu fiskalizacije svakodnevno pratimo i analiziramo podatke o fiskaliziranim računima i temeljem obavljene analize rizika provodimo nadzorne aktivnosti – navode iz Porezne uprave.

 

Pročitajte još

U prvih osam mjeseci u Hrvatskoj ostvareno 74 milijuna noćenja

Dulist

SINDIKAT POMORACA NE GUBI NADU ‘Ako se na satelitskim snimkama nešto uoči, akcija će se opet pokrenuti’

Dulist

Obustavljena je aktivna potraga za kapetanom Dinom Miškićem

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija