Sport

PORAZ OD GRKA Hrvatska se oprostila od Svjetske lige

Hrvatska-Mađarska vaterpolo

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je večeras u Patrasu je od reprezentacije Grčke rezultatom 8:7. Ovim se porazom naša oslabljena reprezentacija oprostila od nastupa na finalnom turniru ovogodišnje FINA Svjetske lige koji se igra u Dubaiju.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija tijekom gotovo cijele sezone bila je oslabljena ne igranjem nekih od najučinkovitijih igrača, a i u Grčku su otputovali bez ozljeđenog Andra Bušlje i bolesnog Sandra Sukna.

“Nažalost nismo uspjeli pobijediti ovu utakmicu. Sad znamo da se nismo plasirali na završni turnir Svjetske lige. Bila je ovo teška i tvrda utakmica, napravili smo nekoliko pogrešaka, imali smo prilike, no olako primljeni golovi koštali su nas prolaska dalje. Okrećemo se sad pripremema za Europsko prvenstvo a znamo da smo dobili iznimno tešku skupinu. S obzirom na okolnosti u kojima smo igrali FINA Svjetsku ligu uz velik broj bolesnih i povrijeđenih igrača u ovom trenutku možda i nismo mogli više!“  – izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Iduća uzvratna utakmica naših vaterpolista u FINA Svjetskoj ligi igra se protiv Mađarske u Pecsu – Pečuhu 15. travnja 2014. U Budimpešti su prije nekoliko dana izvučene skupine za Europsko prvenstvo koje se igra od 14. – 26. srpnja 2014. godine, a Hrvatska je u skupini sa domaćinom Mađarskom, Španjolskom, Francuskom, Njemačkom te Srbijom protiv koje igramo prvu utakmicu.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr