Sport

POPRAVLJEN DOJAM Barakude s 20 golova ‘potopile’ Francusku

POPRAVLJEN DOJAM Barakude s 20 golova 'potopile' Francusku

Hrvatski vaterpolisti su nakon neočekivano lošeg starta na Europskom prvenstvu odigrali sjajnu utkamicu protiv Francuza. Francuske reprezentativce svladali su rezultatom 20:5 (7:0, 1:1, 8:2, 3:2) i time popravili dojam poraza protiv Srbije (13:6), osiguravši drugo mjesto u skupini.

Utakmica je sjajno počela, rvih osam minuta Barakude su zaključile sa 7:0. Raspucan je bio Maro Joković, naš najbolji strijelac s četiri pogotka, po jedan manje dodali su Sandro Sukno i Antonio Petković. Luka Lončar i Marko Macan ostali su bez učinka u rubrici golovi dok je Marko Bijač na golu proveo tri četvrtine i svoj posao odradio na visokoj razini.

– Odigrali smo jednu jako dobru utakmicu. Zaista kvalitetnu u obrani, tranziciji, puno kontra napada, onako kako želim da izgleda Hrvatska. Francuska nema našu kvalitetu, ali je reprezentacija koja može kazniti bilo koga. Jedna jako dobra utakmica. Vratili smo se na onaj put na kojem smo i htjeli biti, a to je s ovom pobjedom čekati trećeplasiranu ekipu iz grupe A, ići dalje u turniru korak po korak, dizati se i biti pravi onda kada će to biti najbitnije! – izjavio je nakon pobjede izbornik Ivica Tucak.

-Dobro smo danas odradili utakmicu. Francuska nije toliko slab protivnik koliko rezultat danas pokazuje. Bili smo na visokom nivou. Sada smo gotovo sigurno drugi. Malta je najslabiji protivnik u skupini, vjerujem da ćemo osminu finala proći, a onda se koncentriramo za četvrtfinale gdje očekujemo pravog protivnika! – rekao je Sandro Sukno.

– Utakmicu smo doslovno rutinski odradili. Nakon lošeg uvoda u Prvenstvo, dosta lakši protivnik i zadaci. Ispunili smo očekivanja i drago mi je da je završilo ovakvom razlikom! – zaključio je Maro Joković.

U posljednjem, trećem kolu natjecanja po skupinama, Hrvatska će u četvrtak s početkom u 9,30 sati igrati protiv Malte.

Izvor: Jug.hr/HVS

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist