Politika

“Ponudit ćemo novi pristup u radu”

SDP, HSU i Bošnjačka demokratska stranka Hrvatske (BDSH), predstavili su danas u Gradskoj kavani kandidate za gradonačelnika i njegove zamjenike te su potpisali koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore.

– Ova gradska uprava ponudit će novi pristup u radu i prema građanima, ali i prema kotarevima. Bit ćemo transparentniji, i njegovat ćemo otvoreniji pristup prema proračunu, gdje ćemo kroz razvoj riznice otvoriti proračun građanima, a svi će imati uvid u prihode i rashode – rekao je uvodno kandidat za gradonačelnika Niko Šalja. Dodao je kako će ukoliko osvoji mandat raditi na sustavu oborinske odvodnje i na uređenju prometnica.

– Danas se događa stihija, prometnice će se morati opet kopat primjerice Zaagrebačka ulica, Andrije Hebranga. Što se tiče infratsrukture i prometnice držat ćemo se Prometne studije, a ne predizbornog šminkanja kao danas-naglasio je Šalja. Od ostalih sadržaja izdvojio je gradnju kongresne dvorane za više tisuća posjetitelja kako bi produžili turističku sezonu u Dubrovniku, projekt „Svako dijete u vrtiću“ i rješavanje pitanja gospodarenja otpadom.

Na predstavljanju su govorili i kandidati za njegove zamjenike Dragana Žitković i Goran Milić.

 Nositeljica liste za Gradsko vijeće Olga Muratti istaknula je nakon potpisivanja sporazuma kako će „upravo ova koalicija imati većinu u Gradskom vijeću“, dodavši:

– Moje iskustvo u ove 4 godine, ali iskustvo u oporbi, pomoći će mi da bih tu funkciju obavljala još bolje.

Ivo Jadrušić predsjednik gradskog HSU-a izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem koalicijskog sporazuma.

– Ovo je dobitna kombinacija i mislim da ne bi trebalo biti problema- naglaiso je Jadrušić.

– Naša stranka prvi put izlazi na lokalne izbore. Ponudili smo se SDP-u jer smo svjetonazorski bliski. Nadam se da će idealni spoj mladosti i iskustva, te naš skromni doprinos, pomoći da ova koalicija uspije – dodao je Sead Ramčić, predsjednik  BDSH-a.

Pročitajte još

MINI SUKOB Kako je Pezo izgurao Matušića s liste za Sabor

Andrea Falkoni Račić

ČEKA SE ODLUKA SREDIŠNJICE HDZ-a Franković u reizbor tek nakon lokalnih izbora?

Dulist

PLENKOVIĆ U ORAŠCU U desetoj izbornoj jedinici kolege se vode ključnim načelima dubrovačke diplomacije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija